Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 50 dkg nagy szemű tengeri só
A medvehagymát leöblítjük és konyharuhára téve hagyjuk száradni. A szárakat levágjuk és két-három mm-es darabokra aprítjuk. A leveleket is vágjuk nagyobb darabokra. Késes robotgépben fölaprítjuk, már majdnem pépes állagúra, hozzá adjuk a sót és együtt is átpörgetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 50 C-on, fakanállal kitámasztott sütőben szárítjuk, villával néha átkeverve, kb. két órán át. Akkor jó, ha már sehol nem érezzük nedvesnek.
Befőttes üvegbe téve, celofánnal lekötve tökéletesen eltartható. A celofános megoldás nálam jobban bevált, mint a csavaros kupak, így nem áll össze a só.
A borsőrlő erősen bővíti a felhasználhatósági körét. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése