Most azt a csodát próbáltam ki, ami rögtön a szívembe zárta magát, ahogy megláttam a képét.
Nekem nagyon bejött ez a tejből főzött sűrített tej, nincs az a jellegzetes mellékíze, mint a boltinak.
A receptet Dinánál találhatjátok.
Drága Dina, köszönöm, hogy nálad válogathattam, nagyon sok nekem tetsző recepttel lettem gazdagabb!!! (a család is meleg üdvözletét küldi:)
Mindenkinek szívből ajánlom, hogy legyen rendszeres vendég Dina világában!
Tejkaramelles-mogyorós ostyaszelet
Hozzávalók
Házi sűrített tej
- 1 l zsíros tej (legalább 2,8%-os)
- 35 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk. szódabikarbóna (nálam a Horváth Rozi vált be, annak nincs olyan erős íze)
2 dl habtejszín (állati eredetű)
10 dkg pörkölt sósmogyoró
A sűrített tej hozzávalóit egy lábasban feltesszük főni, lassú forrással főzzük kb. 1-1,5 órát a vége felé azért már gyakran nézzünk rá és kevergessük. Ha már kevergetve sercegve csíkot húz a fakanál az edény alján akkor kész vagyunk. Ekkor felöntjük a tejszínnel és még egy kicsit forraljuk. Ha kavarás közben ismét előbukkan a lábas alja akkor félrehúzzuk. Néha néha keverünk rajta és kézmelegre hűtjük.
Három ostyalapot középen kettétörünk. Egy kb. 20X20-as tepsibe rétegezzük. Az ostyát megkenjük tejkaramellel és megszórjuk durvára tört mogyoróval. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalóink. Pár órára hűtőbe tesszük, ha kellően megdermedt szeleteljük.
Azután megpróbáljuk az evését abbahagyni:)
Köszönöm Dina!:)