2011. június 5., vasárnap

Pöttyös torta



Legjobb barátnőm, harmincadik születésnapjára készült ez a torta. Most is Kiskukta tortalapja és fondant receptje alapján.

A méretei azért okoztak fejtörést.:) Nem szerettem volna túl nagy tortát készíteni. Ezért végül a 4 tojásos tortalap tésztáját kevertem be és egymásba illeszthető fém ételhordóban sütöttem ki. Nem volt kedvem háromszorra megsütni, mivel egy állítható tortakarikával rendelkezem.





Nagyon jól bevált az ételhordó, igaz hogy hatalmas púp nőtt a tészta tetején, de azt a végén egyenesre vágtam és így pont megfelelő lett a magasság.

Az alsó lap 17 cm, a középső 13 cm, a felső pedig 9 cm átmérőjű lett.

Két szintet fekete erdő ízesítéssel töltöttem, egy szintet pedig tejszínes áfonyával.

Szépen lassan kezdek ráérezni, hogyan is kell bánni a fondant masszával, de azért még nem kevés gyakorolni való van. Arra mindenesetre már rájöttem, hogy sokkal lágyabbra kell hagynom, mint eleinte gondoltam volna.
Barátkozunk barátkozunk:)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett! És milyen jó ötlet ez az ételhordós megoldás, mindig gondba voltam a kicsi tortákkal, pedig ilyenem nekem is van :)

    VálaszTörlés
  2. óóó, de jó ötlet! Nekem eszembe nem jutott volna! Megyek, veszek én is 1 garnitúrát.

    VálaszTörlés
  3. Mézeskalács!
    Egyszerűen gyönyörű, a színe is.
    Gondolom örült neki:-)

    VálaszTörlés
  4. Kiskukta!
    Nagyon szépen köszönöm!!:) Az egyetlen hátránya az ételhordós megoldásnak a böszme púp a lap tetején, bár lehet, hogy ha kevesebb tésztát töltöttem volna bele, akkor nem türemkedett volna úgy ki. Mindegy, egyszerűen egyenesre vágtam egy késsel:)

    M@arti!
    Köszi szépen! Nálam is csak a lustaságnak köszönhető az ötlet bevillanása. A púpra azért számíts, bár lehet, hogy ha egy kicsit kevesebb tésztát töltesz bele, akkor nem lesz vele gond. Ha mégis, marad a kés:) Én nagyon szerettem benne, hogy csak egy adag tésztát kellett bekevernem és egyszerre belefért mindegyik forma a sütőbe, amiket aztán persze a nagyságuknak megfelelően, különböző időpontokban szedegettem ki. Igen kényelmes megoldás volt:)))

    Gesztenye!
    Nagyon szépen köszönöm, édes vagy!:)
    Igen, nagyon örült neki és ami a legfontosabb nagyon ízlett is nekik!:))

    VálaszTörlés
  5. Tényleg nagyon szép a színe is, a formája is kedvemre való, biztos nagyon jól esett a barátnődnek ez a nagy "munka"!:)

    VálaszTörlés
  6. Leveszem a kalapom előtted!
    Szépség, ötletesség, forma, mind csillagos ötös!
    Ilyen ajándéknak csak örülni lehet.

    VálaszTörlés
  7. Erika!
    Nagyon szépen köszönöm! Sikerült vele nagy örömet okozni!:)

    Baratella!
    Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!:)))

    Bianka!
    Köszi!!!:)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...