Miután egész tavasszal medvehagymát vadásztunk, hogy végre megkóstolhassuk, (persze nem találtunk:), igencsak meglepődtem mikor a medvehagyma szezon leáldoztával futottam össze vele a piacon. Először el sem akartam hinni, hogy tényleg azt látom, főleg, hogy töveset is árultak mellette, de tényleg az volt. Vettünk egy pár tövet és egy nagy csokor levelet. A tövek megmaradásával kapcsolatban vannak kétségeim, de bízom benne, hogy gyökeret vernek nálunk.
Nagyon bejött az íze a családnak, ami jelenleg Mr. Mézeskalácsot és engem takar. (a gyerekek éppen a "zöldet nem eszek" korszakukat élik). Evidens volt, hogy kiveszi a részét a mai ebédünkből is.
Medvehagymával és juhgomolyával töltött mustáros karaj tejszínben sütve
Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- medvehagyma
- 20 dkg juhgomolya
- 3 dl tejszín
- 20 ek mustár
- bors
- só
- 1 tojás
- 4 ek olaj
A juhgomolyát hosszúkás, dundi csíkokra vágom és mindegyiket betekerem egy-egy levél medvehagymába.
A medvehagymás tekercseket pedig belegöngyölöm egy-egy szelet karajba.
A tekercseket beleteszem egy kiolajozott tepsibe.
A tejszínt összekeverem egy tojással és 5 ek mustárral. Sózom, borsozom majd a tekercsekre öntöm.
Fóliával lefedve, 180 C-on 20 percet sütöm.
A fólia levétele után addig sütöm, míg szép pirult nem lesz a húsok teteje.
Petrezselymes újburgonyával tálaltam.
Biztosan nem utoljára készült!:)
Én még sosem ettem medvehagymát, de gondolom finom! Annyi jó receptet írtatok már vele, hogy jövőre én sem hagyom ki! Persze ez a recept is nagyon ínycsiklandozó!!!
VálaszTörlésNem csodálkozom , hogy nagyon bejött az íze még a Mr. Mézeskalácsnak is.Ügyesen elkészített étel, szép tálalással.Guszta!
VálaszTörlésHűűű nagyon ütős egy menü finom
VálaszTörlésMarika!
VálaszTörlésKöszönöm, ha teheted kóstold majd meg a medvehagymát, tényleg nagyon finom:)
Baratella!
Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy!:)
Bianka!
Köszi szépen!!:)))