2011. június 21., kedd

Mentaszörp Tücsökbogártól



TücsökBogárnál hihetetlen szörp recepteket lehet felfedezni, a mentaszörp, citromfű szörp, hársfavirág szörp, szőlő szörp... Nagy bánatom, hogy a hársfavirág szörpöt nem sikerült megcsinálnom. Pontosan a legintenzívebb virágzás kellős közepén jött hozzánk hatalmas eső és teljesen elmosta a virágokat. Utána már csak barnultak voltak és semmi illatuk nem volt. De talán majd jövőre. Viszont a szőlő szörpöt mindenképpen meg fogom még csinálni!

A citromfű szörp sikere után, nagyon nagy várakozással készültem a mentaszörpre. Hát szörpként nem igazán az én világom, viszont a család összes többi tagja igen nagy lelkesedéssel kóstolgatja.
Megkóstoltam úgy is, hogy teát ízesítettem vele, na úgy már nekem is nagyon bejött!:)

Úgy gondolom, nagy részét télre fogom betartani, a teaszezonra. Mennyei lesz!:)



Mentaszörp

Hozzávalók:
  • 2 nagy csokor menta
  • 2 kg cukor
  • 2 l víz
  • 2 db citrom
  • 5 dkg citromsav
A megmosott mentát, az alaposan megsikált és felkarikázott citrommal együtt beletesszük a vízbe és lefedve, hűvös helyen egy teljes napot állni hagyjuk.

Másnap hozzá adjuk a cukrot és nagy lángon felforraljuk. Hagyjuk zubogni 15 percet. Én a citromsavat a forralás befejeztével adom hozzá.

Ezután még forrón, tisztára mosott üvegekbe szűrjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

7 megjegyzés:

  1. Ezt én is nagyon szeretem. Próbáld ki limeval

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy hársfavirágot nem sikerült begyűjteni, majd jövőre! Nagy örömömre szolgál azonban, hogy a szörpök elnyerték a tetszésedet! Nálunk is teába fogy télen, nagyon finom ízt kölcsönöz neki.

    VálaszTörlés
  3. jajj, lehet én is lemaradok idén a hársról?
    akkor együtt sírunk.

    menta nekem is a pincében.

    VálaszTörlés
  4. Mindenképpen kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Lehet hogy oktondi vagyok, de a citrommal, és a levelekkel kell forralni? Vagy előtte le kell szűrni? Én leszűrtem, és nem lett valami intenzív az íze..... Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a citrommal és a levelekkel kell forralni. Csak a forralás után, még forrón kell üvegbe szűrni. Sajnálom, hogy nem igazán sikerült az elő adag:(

      Törlés
  6. Köszönöm szépen a választ. Tegnap szedtem a Mátrában mentát, most készülök megfőzni. Ennek az illata is intenzívebb mint ami a kertben terem. Most megyek forralni, és megírom hogy hogy sikerült!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...