Végül is sok őrlődés után a magyaros muffinra esett a választásom, hogy a döntés tökéletes volt azt már sütés közben 100%-osan tudtam, elég volt csak a levegőbe szagolni.:) Az íze pedig???? Mennyei!!!!:)))
Magyaros muffin
12 db
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 6 g sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. őrölt pirospaprika
- 1/2 tk. őrölt kömény
- egy csipetnyi őrölt bors
- 1 tojás
- kb. 2 dl tej
- 1 kis pohár kefír/natúr joghurt
- 1/2 szál füstölt kolbász
- kb. 10 dkg húsos szalonna/bacon
- 12 apró kocka sajt (nálam most 2 db kocka sajt felkockázva)
- kevés olaj a forma kenéséhez
A szalonnát felkockázzuk és megpirítjuk. Egy szűrőbe szedve lecsöpögtetjük, de a zsírját felfogjuk. A füstölt kolbászból 12 db vékony karikát vágunk. A többit is felszeleteljük és a karikákat négy felé vágjuk.
A tojást, kefírt, a szalonna zsírjából 2 evőkanálnyit összekeverünk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és fokozatosan a tejet.
Beleforgatjuk a szalonnát és az apróra vágott kolbászt.
A muffinformát kikenjük olajjal és meghintjük egy kevés liszttel. Belekanalazzuk a masszát. Mindegyik közepébe nyomunk egy kocka sajtot és egy karika kolbászt.
175 C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Izgalmasnak tűnik. :)
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám egy kis játékra. :)
Köszönöm!!!:)))
Törlésjuuuuj, örülök, hogy tetszett a blog, mi is imádjuk ezt a magyaros muffint, és nagyon klassz, ahogy elkészítetted :)) Örülök, hogy megismerkedtünk! Üdv: Judit
VálaszTörlésÉn is nagyon örülök!!! Odáig volt érte a család apraja nagyja!!!:)))))
TörlésMár megelőztek :) Szeretném, ha benéznél hozzám is, mert vár rád egy kis játék :)
VálaszTörlésKöszönöm a kedves invitálást!:)
TörlésSzép évet kívánok Neked.
VálaszTörlésKiválasztottalak egy játékra , a hosszú téli estéken van rá időnk….., kérlek néz be hozzám
http://baratell.blogspot.hu/