2011. március 10., csütörtök

Kockasajtos csirkecomb


Íme egy újabb nosztalgia recept. Keresztanyámék minden hétköznap reggeltől délután fél négyig dolgoztak. Mikor keresztanyu hazajött megfőzte az "ebédet", amit ezután öt óra körül közösen fogyasztott el a család. (Minden áldott nap, csakis együtt. Imádtam, hogy ennyire összetartoznak.:))  Igen fontos szempont volt, hogy a készítendő étel egyszerű legyen és gyors. Ez tipikusan egy ilyen recept. Nagyon sok időt töltöttem náluk, és egyik nagy kedvencem volt ez a csirke.

Kockasajtos csirkecomb

Hozzávalók:
  • 6 db csirke alsó comb
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 doboz natúr kockasajt
  • bors
A csirkecombokat besózzuk és megszórjuk borssal. Lábasban olajat melegítünk és megpirítjuk a combok mindkét oldalát. Rászórjuk az apró kockákra vágott fokhagymát és felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk és annyi vízzel engedjük föl, hogy a csirkecombokat ellepje a folyadék. Lefedjük és közepes tűzön puhára főzzük.

Mikor a combok már puhák kiszedegetjük őket és lehúzzuk a bőrüket. (Nálunk itthon rajtam kívül senki nem hajlandó megenni a főtt csirkebőrt.)

A sajtos mártást erős tűzön visszaforraljuk a felére. Beleszórunk 1 ek. lisztet és beforraljuk vele, majd visszapakolgatjuk bele a combokat.

Általában rizzsel szoktam tálalni, de mivel elfelejtettem venni, maradt a hasábburgonya. Ezzel is nagyon finom volt, de nyugodtan adhatunk krumplipürét is hozzá.

7 megjegyzés:

  1. Klassz ötlet. Nekem is jól jönnek a gyors receptek.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg gyors és biztos finom recept is.

    VálaszTörlés
  3. Barbette!
    Köszi! Egy gyors receptre mindig szükség van:)

    Kati!
    Hidd el nagyon finom!:)

    Bianka!
    Mi nagyon szeretjük:)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó kis recept köszi,hogy megosztottad!Megcsinálom sosincs sok idő a főzésre.

    VálaszTörlés
  5. Georgina!
    Köszönöm és nagyon szívesen!:)Remélem bejön majd!

    VálaszTörlés
  6. Az egyik ez volt, amit a blogkóstoló 19. fordulójára elkészítettem, és már most tudom, hogy nem marad magányában ez az alkalom..... :) Javaslom mindenkinek kipróbálni, legyen kezdő vagy haladó de sietős háziasszony, nem fog csalódni!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...