2013. augusztus 5., hétfő

Zebrakocka sütés nélkül



Tudom, tudom állatokat ígértem és megint sütivel jövök, de még egy pici türelmet kérek, éppen történések vannak állat ügyben, úgyhogy ha stagnál az állapot jövök velük. Addig is egy pici zebra. TücsökBogárnál találtam erre a receptre a napokban. Az egyszerű elkészíthetősége határozottan csábítóan hatott rám, és bár TücsökBogár szerint a négy lap csak "rontás" benne, mert eredetileg háromlapos lenne, nekem így jobban tetszett.

Tényleg pofon egyszerű elkészíteni, és nagyon finom sütit kapunk. Bár annyit azért kénytelen vagyok bevallani, hogy amilyen lelkesen nekiugrottam, olyan nagyon megutáltam szegényt nyújtás közben. De ez határozottan nem a süti hibája, ismét bizonyítást nyert, hogy a formára nyújtás és én soha nem leszünk közeli barátok. Mondjuk nem véletlen, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hány soklapos sütemény van a blogon, egyszerűen totál béna vagyok hozzá, és még véletlenül sem sikerül két hasonló méretet és formát produkálnom, nem még négyet:)))) Na, de az a lényeg, hogy csak megbirkóztam vele valahogy (és szépen formára vágtam a széleket:)



Zebrakocka

Hozzávalók
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 5 ek cukrozatlan kakaópor
  •  3 ek baracklekvár
  • 5 cl rum (nekem igényelt ennyit)
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek porcukor
  • kb. 3 dl tej
Krém
  • 3 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 1 tk vanília kivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kókuszreszelék
Máz
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 ek olaj
 A krémhez a lisztet kikeverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot, a vaníliát, végül a vajat és a maradék kókuszt. A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk.

A tésztát négy részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán kb. 25X30 cm es téglalapokká nyújtjuk (vagy éppen amőbákká:)). Az első lapot sütőpapírra fektetjük. Az átemeléshez én felgöngyöltem a sodrófára és úgy gurigattam le a sütőpapírra. Ha szakad, egyszerűen nyomkodjuk össze a kezünkkel. Kenjük meg a krém egyharmadával, (ha nem akar egyszerűen kenődni, nyugodtan vegyük igénybe az ujjainkat és nyomkodjuk egyenletesre rajta), majd borítsuk be a következő lappal, ismét krém jön, lap, krém, majd az utolsó lap.

A csokit vízgőz fölött olvasszuk föl, keverjük el benne az olajat és simítsuk el a süti tetején. Tegyük egy pár órára hűtőbe, majd szeleteljük.

6 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon finom lehet! Ezzel a sütivel kacérkodtam aztán mégsem mentettem le pedig nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Éva!
    Szerintem mindenképpen érdemes kipróbálni, (főleg ha szeretsz nyújtani:))), nagyon finom süti.

    VálaszTörlés
  3. Folpakk közt könnyebb kinyújtani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, én még folpackkal is űberbéna vagyok, ha nyújtásról van szó:)))) A hiba itt bennem van nem a süteményben:))))

      Törlés
  4. Blogkóstoló játékon ezt a sütit választottam, köszönöm a finomságot! :)

    VálaszTörlés
  5. Igazán nagyon szívesen, nagyon mutatós sütit alkottál!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...