2013. augusztus 17., szombat

Hagymával és juhtúróval töltött gomba kakukkfüves újkrumplival



Péntekenként jár hozzánk a faluba a zöldséges. Mikor gombába botlom nála nehezen tudom megállni, hogy ne vegyek belőle. Legutóbb tölteni való gombával találkoztam, ez lett belőle:)

Hagymás juhtúróval töltött gomba kakukkfüves újkrumplival

Hozzávalók:
  • 10 nagy fej tölteni való sampinyon gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg juhtúró
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 kg apró újkrumpli
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 tk kakukkfű
  • olaj
  • 1/2 tk cukor
A gombák szárát kitörjük, a kalapjáról a bőrt lehúzzuk és a kalapok belsejét ételízesítővel és sóval megszórjuk, majd a kalapokat lefelé fordítva hagyjuk állni egy fél órát. Közben a hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, kicsit hűlni hagyjuk és összekeverjük a juhtúróval, sóval, borssal ízesítjük. A juhtórós tölteléket elosztjuk a gombák kalapjaink belsejében, majd berámoljuk őket egy kiolajozott tepsibe.

Fóliával lefedjük és kb. 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

A krumplit víz alatt kefével megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni. Amikor félig puha, leszűrjük.
A gombáról levesszük a fóliát és a lé háromnegyedét ami alatta keletkezett óvatosan átöntjük egy serpenyőbe. Minden gombát megpakolunk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, míg rá nem pirul a tetejükre.

A még forró krumplit beletesszük a serpenyőbe amibe a gombák levét öntöttük, és nagy lángon át-át forgatva pirítani kezdjük. Mikor már a fele levet elfőtte, megszórjuk a cukorral, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük az ecetet. Addig főzzük míg az összes levet el nem fövi és kicsit meg nem pirul.

Ezután jó étvággyal elfogyasszuk a gombával együtt:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...