Hozzávalók:
- 10 nagy fej tölteni való sampinyon gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg juhtúró
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- 10 dkg trappista sajt
- 1 kg apró újkrumpli
- 1 ek. balzsamecet
- 1 tk kakukkfű
- olaj
- 1/2 tk cukor
Fóliával lefedjük és kb. 170 C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A krumplit víz alatt kefével megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni. Amikor félig puha, leszűrjük.
A gombáról levesszük a fóliát és a lé háromnegyedét ami alatta keletkezett óvatosan átöntjük egy serpenyőbe. Minden gombát megpakolunk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe, míg rá nem pirul a tetejükre.
A még forró krumplit beletesszük a serpenyőbe amibe a gombák levét öntöttük, és nagy lángon át-át forgatva pirítani kezdjük. Mikor már a fele levet elfőtte, megszórjuk a cukorral, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük az ecetet. Addig főzzük míg az összes levet el nem fövi és kicsit meg nem pirul.
Ezután jó étvággyal elfogyasszuk a gombával együtt:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése