A mostani 11. Blogkóstolónak Dina a háziasszonya és talán ez az eddig legkedvesebb kóstoló a számomra. Hogy miért? Mert egy olyan blogot és szerzőjét rendelte mellém a szerencse, aki nagyon rövid időn belül elnyerte a tiszteletemet és igen szimpatikussá vált számomra. Jobbnál jobb receptek, eszméletlenül aprólékos gyurma ékszerek, sok sok szeretet a családtagok felé és hihetetlenül sok és sokszínű étel. Igen, tudom van még jó pár blog ami rendelkezik ezekkel a "paraméterekkel", de Deni az Ügyes kezek blogjával mégis más. Ő ugyanis 14 éves! Komolyan, ha én 14 évesen csak negyed annyi ételt és süteményt elkészítettem volna, mint Ő (pedig én is imádtam a konyhában tekeregni), sokkal zökkenőmentesebben indult volna számomra a nagybetűs ÉLET:)
Egyszóval, Deni, minden elismerésem a Tiéd, lenyűgöztél:) Kívánom Neked, hogy ugyanilyen szeretettel tudd folytatni a blogod és a sütés-főzést!:)
Mindenképpen hozzá kell tennem, hogy közel nem ez az egyetlen recept a sok közül, ami megragadta a figyelmemet,( csak az iskola elindulásának első másfél hónapja mindig olyan agyament rohanással teli munkával telik, hogy esély sem volt kipróbálni őket). Igen, ez az oka annak is, hogy három másodperccel a határidő vége előtt sikerült becsúsznom a poszttal:). De nem baj, nemsokára jön a nyugisabb időszak és szépen sorra végig tudom venni a kinézett finomságokat, úgy mint a Rákóczi túrós, Tonhalas paradicsomos tészta, Vegyes csalamádé :)
Mákos süti
Hozzávalók
- 3 tojás
- 25 dkg cukor
- 12 g vaj
- 18 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 6 dkg rétesliszt
- 450 g tejföl
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk szódabikarbóna
Meggyel lehet gazdagítani, én most a natúr változatot szerettem volna megkóstolni.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat is. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a tojásos masszával eldolgozzuk. Ezután jöhet bele a tejföl is.
kb. 22X35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha meggyel készítjük, akkor alaposan csöpögtessük le és egyenletesen szórjuk rá a tésztára.
Kb. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A közepébe fogpiszkálót szúrva ellenőrizhetjük, hogy kellőképpen átsült e, ha szárazon húzzuk ki a fogpiszkálót, kész van.
Ha kihűlt szeletelhetjük:)
De jól néz ki, imádom a mákot, bármilyen mennyiségben meg bírom enni:) El is fogom készíteni ezt, nagyon egyszerű:)
VálaszTörlésKöszönök szépen minden dicséretet!
VálaszTörlésAzért én is találtam egyet,s mást a blogodban... :D
Jó választás volt a recept, nálunk is sokszor készül :)