2011. május 7., szombat

Almás-füstölt sajtos rakott csirkemell


Ezt a rakott csodát egy Vacsoracsatában láttam Császár Elődtől. Azóta rendszeres látogató nálunk, igazi ízorgia. Mindenkinek ajánlom, hihetetlen finom!

Almás-füstölt sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók:
  • 2 db dupla csirkemell
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 db alma
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg császárszalonna
  • só 
  • bors
A csirkemelleket kb 1 cm széles szeletekre vágjuk, a rövidebb oldalától indulva. Olajozott tepsibe fektetjük, egy rétegben. Sózzuk, borsozzuk. Az almákat meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk. Elterítjük a húson.

A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk és beborítjuk vele az almát. A sajt tetején elkenjük a tejfölt és megszórjuk az apró kockákra vágott császárszalonnával.

190 C-ra előmelegített sütőben addig sütjük (nem fedjük le a tepsit fóliával), míg el nem fő az összes leve és meg nem pirul a teteje.

Szerecsendióval fűszerezett krumplipürével tálaljuk.

Nagyon nagyon finomságos!:)

6 megjegyzés:

  1. Aztaamindenét !!!Ez tényleg egy orgia!Összefutott a nyál a számban(bocs).

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekesen hangzik! Ezt mindenképp ki kell próbálnom!!!

    VálaszTörlés
  3. Aleda!
    :)))) Semmi gond, én egyszerűen imádom, minden egyes falatnál képes vagyok elcsodálkozni mennyire finom:)

    MrsSame!
    Mr. Mézeskalács is érdekesnek találta első hallásra, de eddig még mindenki odáig volt érte, aki kóstolta. Még anyósom is elkérte a receptet:) Próbáld ki, megéri!

    VálaszTörlés
  4. Micsoda színek nagyon guszta

    VálaszTörlés
  5. Bianka!
    Köszönöm! Csak ránézek és mosolyognom kell:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta! Könnyen készíthető, ez a recept nálam bejön! Köszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...