2011. május 6., péntek

Uborkás tonhalkrém



Hű, de nagyon régen jártam már erre. A számítógépünk átmeneti betegséggel küzdött, de végre újra működik.
Mióta bejött a jó idő, és egyre több dolog van odakint valahogy sokkal kevesebb dolgot készítek itthon.
Mostanában valahogy egyáltalán nem kívánjuk a süteményeket, ezért nem is nagyon emlékszem mikor sütöttem utoljára sütit:)
Az egyszerűen elkészíthető ételek időszaka van most itthon, ezért talán picit ritkábban hallatok majd magamról, de amint jön egy kis esős idő, biztosan besűrűsödnek majd a receptek.:)

A sógorom mesélte, hogy mostanában tonhalkrémet szokott enni. Legalább ezer éve nem ettem már tonhalat, ezért másnap reggel el is készítettem.
A krém szinte teljesen a sógorom útmutatása alapján készült, egyedül az olajbogyót cseréltem benne uborkára.

Uborkás tonhalkrém

Hozzávalók:
  • 1 db tonhalkonzerv (nálam sós lében eltett)
  • 3 ek majonéz
  • 1 tk ecetes torma
  • 1 nagyobb savanyú uborka
  • pirítós kenyér
 A tonhalat lecsöpögtettem, majd összekevertem a majonézzel és a tormával. Az uborkát apró kockákra vágtam és a krémbe forgattam.

Pirítósra halmozva, rögtön fogyasztható.

Pofon egyszerű és nagyon finom!

4 megjegyzés:

  1. Jesszus, de jó! Imádom az ilyesmi ízeket!!!

    Langyos, ropogós pirítóssal... Jaj...

    :-))

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom, lehet, hogy holnap megint ezt reggelizzük!:-)

    VálaszTörlés
  3. Uborkásan még nem ettem, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Chef Viki!
    Köszönöm!:) Nekem is nagyon bejött!:)

    Erika!
    Csak rajta!:)))

    Bianka!
    Az uborka nagyon könnyűvé tette, próbáld ki biztosan ízleni fog:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...