2011. május 21., szombat

Bodzás túrókrém piskótaágyon




Alig vártam már, hogy az elkészült karamelles bodzavirág szirupot kipróbálhassam. Nem okozott csalódást, frenetikusan finom desszert született az asszisztálásával.

Bodzás túrókrém piskótaágyon

Hozzávalók:
  • kb 30 dkg piskótamorzsa (vagy porrá tört édes keksz)
  • 25 dkg túró
  • kb 1 dl  karamelles bodzavirág szirup
  • 1/2 vanília rúd/1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 2 ek tejföl



Alapnak nagyon jól tudunk használni, piskóta maradékot (torta faragás, hólabda készítés után). Én most egy fél adag muffint sütöttem meg hozzá, amit kihűlés után összemorzsoltam. Recept itt,  a hozzávalókat feleztem és a tölteléket meg a fahéjat kihagytam belőle. Ha nem akarunk külön sütkérezni akkor egész nyugodtan használjunk hozzá porrá tört édes kekszet.
A túrót áttörtem és összekevertem a tejföllel, 3 ek karamelles bodzavirág sziruppal, a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.

Az összemorzsolt piskótát összekevertem annyi sziruppal, hogy ha összenyomom épp összeálljon, de azért még morzsás maradjon és ne tocsogjon a szirupban.
A szilikon savarin formámat használtam hozzá. A formát háromnegyedéig töltöttem a túrókrémmel és rányomkodtam a piskótamorzsát. Egy órára fagyasztóba költöztettem. Ezalatt megszilárdul annyira a túró, hogy szépen ki lehet nyomni a formából.

Egy óra után óvatosan kinyomtam a savarin formából a túrós csodákat és a mélyedéseket megtöltöttem a karamelles bodzavirág sziruppal.


Többen is kérdeztétek, hol lehet ilyen szilikon savarin formát beszerezni. Mivel én is ajándékba kaptam, ezért ki kellett derítenem, de már tudom: itt, regisztráció után az árakat is láthatjátok, ez a forma 2700 forintba kerül.

9 megjegyzés:

  1. Ez tényleg frenetikusan hangzik és látszik!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon imádnám, fantasztikus jó:-))

    VálaszTörlés
  3. Anazar!
    Kb. másfél óráig tartott (megenni:)

    Erika!
    Köszönöm szépen!

    Gesztenye!
    Köszönöm!:)))

    VálaszTörlés
  4. Fantasztikusan jól néz ki! Recept elmentve, köszi!!

    VálaszTörlés
  5. Judwill!
    Nem is lehetett neki ellenállni:)

    Bianka!
    Nagyon köszi!:)

    Marika!
    Köszönöm szépen! Kérek beszámolót, hogy ízlett, ha kipróbáltad!:)

    Szilabi!
    Köszönöm!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...