Néhány napja akadtam rá a PIZZORANTE A LA KIRA blogra. Rögtön könyvjelzőztem is vagy öt receptet:) Ezek egyike volt ez a leves. Maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nagyon finom lett.
Az eredeti receptet itt találjátok.
Tejfölös csirkeszárny leves burgonyagombóccal
Hozzávalók:
- 8 db csirkeszárny
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek. liszt
- petrezselyemzöld
- 1 db citrom leve
- só, bors
Burgonyagombóc:
- 30 dkg héjában főtt burgonya
- 3 púpos ek. liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 tojás
- só
A csirkeszárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A felkockázott hagymát olajon megfuttatjuk, majd átpirítjuk rajta a húst is. Felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük fél órát.
Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket és addig főzzük, míg meg nem puhul.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd hozzámerünk egy ek. forró levest, csomómentesre keverjük. Ezzel sűrítjük be a levest, összeforraljuk. Petrezselyemmel fűszerezzük, majd a burgonyagombócokkal összeforrósítjuk. Citrommal savanyítjuk.
A burgonyagombóchoz a krumplit héjában megfőzzük, majd még melegen összetörjük, vagy lereszeljük. Ha kihűlt összekeverjük a liszttel, tojással. Belekeverjük a felaprított petrezselymet, sózzuk.
Forró vízben először próbaképpen főzzünk ki egy gombócot. Ha túl lágy, tegyünk még hozzá lisztet, ha túl kemény lágyítsuk egy kis tejföllel.
Nagyon finom lehet ez a leves, guszta! Érdemes lenne kipróbálnom mert nagyon tetszik !
VálaszTörlésTényleg érdemes kipróbálni. Olcsó, egyszerű és nagyon finom!:)
TörlésMindjárt éhes lettem!
VálaszTörlésIsteni finom leves!!! Imádom!
VálaszTörlésA kék kerámialábosodba beleszerettem! :))
:)) Nekem is szívem csücske ez a mini lábas. Karácsonykor kaptam a legjobb barátnémtól. Hihetetlenül hozzám passzoló ajándékokkal tud meglepni:)
TörlésCsuda jol sikerult!!!! Nagyon guszta!!! Kirus
VálaszTörlésNagyon köszönöm! Tiéd az érdem!:) Nagyon nagy köszönet a receptért!!!:)
TörlésDe jó recept, nekem is tetszik:)
VálaszTörlésÖrülök!:)
TörlésNagyon tetszik! Imádom a finom leveseket!
VálaszTörlésNekünk is nagyon bejött!:)
TörlésKiadós leveske, nagyon guszta.Ha raknánk hozzá pirospaprikát,magyaros ételnek is elmenne.
VálaszTörlésSzia, elkészítettem a levest, csak csirkeszárny híján kacsa far-hátból, isteni finom lett, köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörléshttp://makacskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/kacsa-far-hat-leves-krumpligomboccal.html
Én meg azért örültem ennek a receptnek, mert nincs benne pirospaprika. Imádom a paprikát, de néha kell egy kis pihi a gyomrocskánknak!
VálaszTörlésIgen, néha tényleg jó egy kis változatosság:)
Törlés