2011. szeptember 12., hétfő

Pizzás csiga



Kevesebb időm jut mostanában a sütögetésre, ugyanis visszaálltam a dolgozó nők sorába.:) Szokni kell még az új időbeosztást, ezért csökkent a tepsik mellett töltött órák száma:) De amint belerázódom, újra sűrűbben leszek jelen a konyhában.

Hétvégén szüret volt, ami minket csak a szőlő feldolgozása formájában érintett. Jól esik ilyenkor valami sós rágnivaló.
Ennek a csigának már készült régebben "testvére",  a sajtos-hagymás-szalonnás csiga személyében. A recept Vikitől származik.
Ez a csiga csak töltelékében különbözik az előzőtöl.

Pizzás csiga

Hozzávalók:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek só
  • 1 tk cukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 tojás
Töltelék
  • 20 dkg sajt
  • pizzakrém vagy tetszés szerint ízesített paradicsomszósz
  • 2 fej hagyma
  • 15 dkg füstölt kolbász
A tészta hozzávalóit berámoljuk a kenyérsütőgépbe (először a folyékonyakat, utána a szilárdakat), a margarin kivételével. Hagyjuk 10 percig dagasztani a gépet, majd több részletben adjuk hozzá az olvasztott margarint. (Erre azért van szükség, hogy a zsiradék ne vegye körbe rögtön a lisztszemcséket és hozzájuk tudjon férni az élesztő). Kenyérsütő hiányában, dagaszthatjuk kézzel, vagy robotgép dagasztóspiráljával.

Kelesztőtálban vagy egy tálban letakarva hagyjuk duplájára kelni.

A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd szűrőbe szedve hagyjuk lecsöpögni.

A tésztát kettévágjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Mindkét tésztát megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a pirított hagymával, a felkockázott füstölt kolbásszal és reszelt sajttal. A sajtból egy keveset meghagyunk.

A hosszabbik oldalától feltekerjük a tésztákat és1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.

Előmelegített sütőben 170 C-on nekem kb 20 percig sütjük.

7 megjegyzés:

  1. napok óta ilyenen gondolkodom.
    erre itt van. csak ki kell(ene) nyújtanom a kezem, s elvegyem a képernyőről.

    VálaszTörlés
  2. Ez nálunk nagy kedvenc, bármennyi elfogyna belőle:)

    VálaszTörlés
  3. Most még épp almás pite készül, de ezt kóstolatlanul máris felveszem a leendő kedvencek közé :)

    VálaszTörlés
  4. Már rég szemezek én is a pizzás csigával, gyönyörű lett a tied.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki fincsi lehetett!

    VálaszTörlés
  6. Egy kicsit eltévedtem:) Elfelejtettem értesítést kérni a hozzászólásokról és azt gondoltam biztosan nem volt egy telitalálat, hogy nem kommentelte senki, aztán felfedeztem, hogy csak én voltam bamba:)

    4Gyerek!
    Ilyen mozdulatot én is szeretnék tenni sokszor, amilyen ütemben fejlődik a technika, néhányé év és semmi akadálya nem lesz a dolognak:)

    Trollanyu!
    Nálunk sem tartott sokáig:)

    Piszke a Birtokról!
    Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Hű, de szívesen ennék almás pitét!!!

    Bianka!
    Kár, hogy vacsira már nem szabadna enni belőle:) legalább is nekem:)))


    Kati!
    Nagyon köszönöm!Megéri megcsinálni!

    Éva!
    Köszönöm szépen! Finom volt!:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...