Ismét sütőtök:) Az ihletadó 4Gyerek őszi túrógombóca volt.
Meg kell mondanom, igen finom étek született belőle, a gyerkőcök egyöntetűen lapátolták befelé, bár a két kisebbnek nem árultam el, hogy sütőtök is van benne, édesek, hogy még nem kapcsolják össze a színével:)
Nem ordít ki belőle a sütőtök íze, de ezt nem is bántam.
Sütőtökös túrógombóc
Hozzávalók:
- 25 dkg sült sütőtök
- 25 dkg túró
- 4 tojás
- kb. 2 dl búzadara
- zsemlemorzsa
- cukor
- 2 ek. olaj
Nedves kézzel formázzunk nagyobb diónyi gombócokat és sorakoztassuk őket egy tálcára.
Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben, szórjuk bele a zsemlemorzsát. Állandó keverés mellett pirítsuk addig míg aranybarna nem lesz. Adjunk hozzá tetszőleges mennyiségű cukrot.
Tegyünk föl vizet melegedni egy fazékban, mikor forr, rámoljunk bele annyi gombócot, hogy kényelmesen elférjenek a fazék alján.
Egy perc után óvatosan keverjünk bele a vízbe, hogy az esetlegesen letapadt gombócokat elválasszuk a fazék aljától.
Miután feljöttek a víz tetejére, még kb. 3 percig főzzük őket. Legbiztosabb módszer, ha ketté vágunk egy gombócot, és ha már szilárd a közepe, akkor kész.
Szedjük bele a zsemlemorzsába és forgassuk meg benne.
Tetszés szerint porcukorral, meleg cukros tejföllel nyakon öntve fogyaszthatjuk.
jujj, de örülök, hogy tetszett. kéne már mi is vegyünk sütőtököt.
VálaszTörlésismét megláttam Gabojsza tavalyi levesét: gránátalmával. Az meg épp van is itthon. bár ki tudja meddig.
zakuszkával sajnállak, átérzem milyen mikor útálod. írtam is, hogy nekem volt egy 6 éves szünetem, olyan "mérgezést" kaptam a főzéskor.
Csodás! Nemcsak remek színt, de szép adag beta-karotint is kölcsönöz ennek az ételnek. Bár én a sült sütőtököt nagyon édesnek találom ételben (kiv. magában sütve mézzel), levessel próbálkoztam, de nem nyert :-O
VálaszTörlésJuj nagyon izgalmas, igazán finom lehet
VálaszTörlésNálunk is a sütőtök most a sztár! :)
VálaszTörlés