Kevesebb időm jut mostanában a sütögetésre, ugyanis visszaálltam a dolgozó nők sorába.:) Szokni kell még az új időbeosztást, ezért csökkent a tepsik mellett töltött órák száma:) De amint belerázódom, újra sűrűbben leszek jelen a konyhában.
Hétvégén szüret volt, ami minket csak a szőlő feldolgozása formájában érintett. Jól esik ilyenkor valami sós rágnivaló.
Ennek a csigának már készült régebben "testvére", a sajtos-hagymás-szalonnás csiga személyében. A recept Vikitől származik.
Ez a csiga csak töltelékében különbözik az előzőtöl.
Pizzás csiga
Hozzávalók:
Tészta
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 7,5 dkg margarin
- 1 tojás
- 20 dkg sajt
- pizzakrém vagy tetszés szerint ízesített paradicsomszósz
- 2 fej hagyma
- 15 dkg füstölt kolbász
Kelesztőtálban vagy egy tálban letakarva hagyjuk duplájára kelni.
A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd szűrőbe szedve hagyjuk lecsöpögni.
A tésztát kettévágjuk és egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Mindkét tésztát megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk a pirított hagymával, a felkockázott füstölt kolbásszal és reszelt sajttal. A sajtból egy keveset meghagyunk.
A hosszabbik oldalától feltekerjük a tésztákat és1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és mindegyik tetejére reszelt sajtot teszünk.
Előmelegített sütőben 170 C-on nekem kb 20 percig sütjük.
napok óta ilyenen gondolkodom.
VálaszTörléserre itt van. csak ki kell(ene) nyújtanom a kezem, s elvegyem a képernyőről.
Ez nálunk nagy kedvenc, bármennyi elfogyna belőle:)
VálaszTörlésMost még épp almás pite készül, de ezt kóstolatlanul máris felveszem a leendő kedvencek közé :)
VálaszTörlésNagyon finom vacsorára való
VálaszTörlésMár rég szemezek én is a pizzás csigával, gyönyörű lett a tied.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki fincsi lehetett!
VálaszTörlésEgy kicsit eltévedtem:) Elfelejtettem értesítést kérni a hozzászólásokról és azt gondoltam biztosan nem volt egy telitalálat, hogy nem kommentelte senki, aztán felfedeztem, hogy csak én voltam bamba:)
VálaszTörlés4Gyerek!
Ilyen mozdulatot én is szeretnék tenni sokszor, amilyen ütemben fejlődik a technika, néhányé év és semmi akadálya nem lesz a dolognak:)
Trollanyu!
Nálunk sem tartott sokáig:)
Piszke a Birtokról!
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Hű, de szívesen ennék almás pitét!!!
Bianka!
Kár, hogy vacsira már nem szabadna enni belőle:) legalább is nekem:)))
Kati!
Nagyon köszönöm!Megéri megcsinálni!
Éva!
Köszönöm szépen! Finom volt!:)