2013. október 13., vasárnap

Nagyon sajtos pogácsa



Nagyon sajtos, nagyon finom pogácsa!!! Nem lehet vele mellélőni. Először unokatesómnál kóstoltam, ezer köszönet Neki érte!:)

Nagyon sajtos pogácsa

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin  v. 20 dkg zsír
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 3 dkg élesztő
  • kb 1-2 dl tejföl
  • 1 tk cukor
  • 3 tk. só
  • 0,5 dl tej
A tetejére
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
 A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot s belemorzsoljuk az élesztőt. Nyugton hagyjuk, hadd fusson föl.
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a sót és a reszelt sajtot, a felfuttatott élesztőt, majd a tejfölt fokozatosan hozzáadagolva összegyúrjuk.
Letakarva egy fél órát pihentetjük.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetetjét egy késsel berácsozzuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Zsírral kikent tepsibe tesszük, a tetejüket tojássárgájával lekenjük és reszelt sajtot teszünk rá.

Kb. 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

12 megjegyzés:

  1. Me ha encantado está de lujo,abrazos.

    VálaszTörlés
  2. Hú, ahogy kész a konyha festés és takarítás, azonnal megsütöm!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el érdemes, nagyon finom!:) Remélem a csoda konyhát is megmutatod majd!!!:)

      Törlés
  3. Csodaszépek, bárcsak le tudnék kapni a kis tálcádról egy-két darabot! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!:) Mivel már elfogyott én is szívesen kapkodnék egy pár darabot:))))

      Törlés
  4. Nagyon ígéretesen hangzik, csupa sajt, csak jó lehet! :)

    VálaszTörlés
  5. Ugye a 25 dkg margarin v. 20 dkg liszt csak elírás lehet? Gondolom, vaj lehet a 20 dekányi? Szombatra úgyis ipari mennyiségű pogácsára lesz szükségem, ez fog készülni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon köszönöm!!! Látszik, hogy félhulla voltam mikor írtam.:) Azonnal javítom, a 20 dkg zsír akar lenni. Én leginkább azzal készítem, imádom azt az omlósságot amit a pogácsának ad. Még egyszer köszi:) Megköszönném, ha beszámolnál róla, hogy tetszett:)

      Törlés
  6. Megsütöttem és nagy siker volt! Mindjárt dupla adaggal indítottam, de élesztőből csak 5 deka került bele és elég is volt. Margarinnal készült, a libazsíromat "sajnáltam" tőle. Legközelebb azért ki fogom próbálni valami jóféle házi zsírral, de így is nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A libazsírt én is sajnáltam volna tőle:))) Nagyon szívesen, örülök, hogy sikert aratott nálatok!:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...