2013. október 19., szombat

Van egy hely.....


Van egy hely a Bükkben..... ..... egy hely, amit körbefognak a hegyek...egy hely, amit több száz éves tölgyfák őriznek....egy hely, ahol tavasztól őszig 30-40 szürkemarha barangol a borjaival


...... egy hely, ahol összeér a múlt és a jelen.......egy hely ami maga a csoda


.....és egy EMBER aki összeolvad a termésszettel.....egy EMBER, aki visszalép az időben pár száz évet...egy ember, akit óriási megtiszteltetés volt megismernem.....egy ember, aki számomra a nagybetűs EMBERT jelenti.Közel egy éve érik bennem ez a bejegyzés, gyűlnek a képek....nem elég:) Talán soha nem lesz annyi, hogy elmondjam, megmutassam vele amit szeretnék. Mikor ott vagyok annyira szeretném megörökíteni azt a hangulatot, érzést ami körülveszi ott az embert. Soha nem sikerül:) Részben mert lehetetlen képen, videón visszaadni, részben pedig azért mert mikor ott vagyok csak élvezem és egyáltalán nem érdekel a fényképezés:)
Egy éve voltam ott először, szarvasbőgés idején,  már akkor tudtam, hogy írnom kell arról a helyről és Józsiról. Legszívesebben minden szívemnek fontos embert elvinnék oda, hogy érezze...értse...lássa.....és mégse...szeretném megóvni a hely békéjét, a varázsát.

A kisvárosi életformában felnőtt agyammal a mai napig szinte lehetetlen felfogni, hogy tényleg lehet még így élni.
Májusban kiköltözni a Bükkbe egy szál magadban, a marhákkal, vakon megbízni a kutyáidban, a "kezükbe" tenni le mindent, teljes mértékig összenőni  a termésszettel és élni a mindennapjaidat, a lehető legminimalistább környezetben.

Nem sok ember van aki képes erre! Letenni mindent...minden mesterséges hangot....meghallani a csöndet, a körülötte élő világot....a gondolatait.

Józsi erre született. Bámulatos milyen természetességgel olvad össze ezzel az élettel. Minden egyes alkalommal feláll a szőr a karomon mikor hallom őt, terelni.
A rétet körül ölelő hegyek visszaverik a kutyák ugatását, Józsi vezényszavait, a marhák bőgését....hihetetlen élmény és iszonyatos erő sugárzik belőle. Nincs ember, akinek ne égjen az emlékezetébe örökre.


Az Indul a bakterház Bendegúza jut folyton eszembe róla:)
Őrült nagy szíve van és hihetetlen módon képes használni az emberismeretét.
Félelmetes módon tudja kezelni az embereket, pár mondatos beszélgetés után mindenkihez megvan a kulcsa és hihetetlen gyorsasággal tud reagálni az új helyzetekre.A világ leghíresebb pszichiátere lehetne belőle.

Józsi, bár nagy eséllyel az életben nem fogod olvasni ezt a bejegyzést, de szeretném megköszönni Neked...

hogy...
.....beengedtél minket az életedbe, és hogy olyan életet és értékrendet mutattál meg a gyerekeimnek, amit nélküled jó eséllyel soha nem tapasztalhattak volna meg.

- hogy megmutattad nekünk az igazi békét és varázslatot
-megtiszteltél minket a barátságoddal....elérted, hogy a gyerekeim minden fenntartás nélkül megbízzanak benned, és gondolkodás nélkül kövessenek, ha elindulsz a marhák közé, hogy aztán....


.....Gabriella, aki úgy nyilatkozott, hogy nem száll ki a kocsiból amíg a szürkék a környéken vannak, teljes mellszélességgel simogassa Borcsát a "csoki bocit", az egyetlen magyar tarkát a gulyában.. 

...Nadi pedig még meg is lovagolja:)


-elérted, hogy én, aki rettegek mindenféle négylábútól ami nagyobb méretekkel rendelkezik egy kutyánál (az első évben még a bárányainkhoz sem mertem bemenni az ólba:), önálló akaratomból besétáljak egy olyan térbe, ahol cirka 35 szürkemarha a borjaikkal és két bikával van összezárva egy villanypásztorral körbekerített területen és eltöltsek ott 10 percet. Hozzáteszem, ha Te nem lettél volna ott, nincs az a hatalom ami kényszeríthetett volna erre:)

Köszönöm!:

Laci! Neked pedig azt köszönöm, hogy elvittél minket hozzá és lehetővé tetted, hogy megismerhessük!

4 megjegyzés:

 1. Ez nagyon tetszik, azt hiszem én is élvezném!!! Köszönjük, hogy megosztottad velünk!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos vagyok benne, hogy Te nagyon élveznéd!!!

   Törlés
 2. Köszi, hogy "elvittél" oda.
  Úgy érzem egyszer meg kell ismernem ezt az EMBER-t.

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...