2012. június 4., hétfő

"Rántott" bodzavirág




Már nagyon régóta bizgatja a fantáziámat, ez az édesség. Most hétvégén partner is akadt a kipróbálására, úgyhogy nem vesztegettük az időt.
Az íze nagyon szolíd, nem vág arcon a bodza íze, mégis eteti magát rendesen:)

"Rántott" bodzavirág

Hozzávalók:

  • Tetszés szerinti mennyiségű, kisebb bodzavirágtányér (utaktól távol eső és vegyszermentes helyről szedjük)
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • kb. 1 dl tej
  • kb. 1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • porcukor
  • olaj a sütéshez
A tojást elkeverjük a fele liszttel és felváltva hozzáadogatva a maradék lisztet, tejet és szódát sűrű, csomómentes palacsintatésztát keverünk belőle.

Egy magasabb falú lábasban 2 ujjnyi olajat forrósítunk. A bodzatányérokat száruknál fogva belemártjuk a palacsintatésztába, hogy mindenhol befedje, ezután alaposan lecsöpögtetjük, lerázogatjuk a felesleges tésztát, majd a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. Ha lecsöpögött porcukorral megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Kár, hogy nálunk már elvirágzott a bodza, minden évben így járok.....mire belebotlom ebbe a receptbe, már késő.......biztos mennyei lehet!

    Hirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...