Az íze nagyon szolíd, nem vág arcon a bodza íze, mégis eteti magát rendesen:)
"Rántott" bodzavirág
Hozzávalók:
- Tetszés szerinti mennyiségű, kisebb bodzavirágtányér (utaktól távol eső és vegyszermentes helyről szedjük)
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- kb. 1 dl tej
- kb. 1 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
- porcukor
- olaj a sütéshez
A tojást elkeverjük a fele liszttel és felváltva hozzáadogatva a maradék lisztet, tejet és szódát sűrű, csomómentes palacsintatésztát keverünk belőle.
Egy magasabb falú lábasban 2 ujjnyi olajat forrósítunk. A bodzatányérokat száruknál fogva belemártjuk a palacsintatésztába, hogy mindenhol befedje, ezután alaposan lecsöpögtetjük, lerázogatjuk a felesleges tésztát, majd a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. Ha lecsöpögött porcukorral megszórva tálaljuk.
Kár, hogy nálunk már elvirágzott a bodza, minden évben így járok.....mire belebotlom ebbe a receptbe, már késő.......biztos mennyei lehet!
VálaszTörlésHirdettem egy játékot, kérlek nézz be hozzám, örülnék, ha csatlakoznál :-)