Elég ritkán sikerül ilyen gyönyörűségbe botlanom a hentesnél. Szerintem lehetetlen neki ellenállni, ezért haza is jött velünk rögtön.
Róluk beszélek:
Sörben sült malac karika
Hozzávalók
- 2 szelet bőrös malac csülök
- 1/2 üveg sör
- rozmaring
- egész kömény
- só
- bors
- szójaszósz
A malac karikák mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, köménymaggal, rozmaringgal. Meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk állni egy órát.
Olajozott tepsibe tesszük, aláöntjük a sört és alufóliával lefedve, alacsony lángú sütőben sütjük egy órát. Ezután megfordítjuk, visszafedjük a fóliával és sütjük még egy órát.
A hús súlyától is függ mennyi idő kell neki, hogy elkészüljön. Ha megszúrjuk hústűvel és már majdnem puhának ítéljük, akkor vegyük le a fóliát és 5 percenként locsolgatva az alatta összegyűlt húslével, süssük addig amíg puha és aranybarna nem lesz.
Leginkább rozmaringos sültkrumplival tudom elképzelni és uborkasalátával.
De jól néz ki :)
VálaszTörlésKöszönöm!:)))
TörlésHmm, igazán guszta!
VálaszTörlésNagyon köszi:)))
TörlésAhh micsoda gyönyörüseg:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)))
Törléstökéletes
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlés