2012. június 23., szombat

Sörben sült malac karika




A látszattal ellentétben még élek:) Most már kitört a nyári szünet, úgyhogy remélem hamar sikerül magam átállítani pihenő üzemmódra és végre kedvem és időm is lesz sátrat verni a konyhában.Rajta vagyok az ügyön.

Elég ritkán sikerül ilyen gyönyörűségbe botlanom a hentesnél. Szerintem lehetetlen neki ellenállni, ezért haza is jött velünk rögtön.

Róluk beszélek:


Sörben sült malac karika

Hozzávalók

  • 2 szelet bőrös malac csülök
  • 1/2 üveg sör
  • rozmaring
  • egész kömény
  • bors
  • szójaszósz
A malac karikák mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal, köménymaggal, rozmaringgal. Meglocsoljuk szójaszósszal és hagyjuk állni egy órát.

Olajozott tepsibe tesszük, aláöntjük a sört és alufóliával lefedve, alacsony lángú sütőben sütjük egy órát. Ezután megfordítjuk, visszafedjük a fóliával és sütjük még egy órát. 

A hús súlyától is függ mennyi idő kell neki, hogy elkészüljön. Ha megszúrjuk hústűvel és már majdnem puhának ítéljük, akkor vegyük le a fóliát és 5 percenként locsolgatva az alatta összegyűlt húslével, süssük addig amíg puha és aranybarna nem lesz.

Leginkább rozmaringos sültkrumplival tudom elképzelni és uborkasalátával.



6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...