2011. november 12., szombat

Diós-kókuszos keksz





Fantasztikus blogra leltem néhány hete. Levendulalány, a Kifli és levendula blog szerzője, hihetetlenül fantasztikus dolgokat készít. Érdemes ellátogatni hozzá, garantálom, hogy rendszeres visszajárókká váltok majd:)


Nála találtam a következő kekszet is. Ódákat zengett róla, és igaza volt, nagyon finom.


Diós-kókuszos keksz


Hozzávalók:
  • 12 dkg dió
  • 10 dkg tejcsoki (eredetileg fehércsoki, de nekem tej volt itthon)
  • 8,5 dkg kókuszreszelék
  • 18 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 15 dkg margarin
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás
A diót és a csokit durva darabokra vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzá gyúrjuk a diót és a csokit. Két tenyerünk között gömbölyítsünk nagyobb féldiónyi félgömböket. Tegyük sütőpapírral borított tepsire és a kezünkkel lapítsuk el őket egy kicsit.



180 C-ra előmelegített sütőben kb. 12-14 percig sütjük. Figyeljük közben az aljukat, mert a végén nagyon gyorsan sülnek. Ne süssük túl, mert akkor túl kemény lesz, az a jó, ha a széle már barnul.


3 megjegyzés:

  1. Guszta, nagyon finom ízletes lehet a dió és a kókusz együtt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez a recept! Mindenképpen megsütöm, köszönet érte!:-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...