A fűszeres sütőtökkel Nigellánál találkoztam először. Első elkészítés után teljes szerelembe estem ezzel az étellel. Azon kevés édes-sós variánsok közé tartozik, amik még Mr. Mézeskalácsnak is ízlenek.
Fűszeres csirkecomb kakukkfüves sütőtökkel
Hozzávalók:
- 6 db csirke felsőcomb
- 3 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk. majoranna
- 3 ek. szójaszósz
- 0,5 dl olaj
- 2 dl barnasör
- kb. 2 kg-os sütőtök
- 1-2 ek. szárított kakukkfű
- 2 ek. olaj
- só
A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk. Kb 2X1 cm-es hasábokra vágjuk és szintén nejlonzacskóba tesszük. Rászórjuk a sót, kakukkfüvet, ráöntjük az olajat, összecsomózzuk és alaposan összerázzuk. Mehet ez is a csirke mellé a hűtőbe.
A csirkecombokat egy tepsibe öntjük, aláöntjük a sört, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 160 C-on 15 percig sütjük. Ha letelt az idő az alufóliát levesszük, a hőfokot feltekerjük 180 C-ra és locsolgatva addig sütjük, míg szép piros nem lesz.
Ha a csirke kész, a tököket is tepsibe öntjük. Igyekezzünk akkora tepsit választani, hogy nagyjából el tudjon terülni a tök az alján és ne egymáson legyenek.
A tököt 200 C-os sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Félúton óvatosan kavarjuk meg, de vigyázzunk ne törjük össze.
Aki igényli rizst, krumplipürét is készíthet még mellé.
Nagyon finom
VálaszTörlés