Igen nagy bajban voltam Halloween előtt, a jópofa rágcsa kiötlése terén. Három éve már, hogy ilyenkor tököt faragunk a gyerkőcökkel. A készülődés nálunk már tavasszal kezdődik, mikor is elültetjük a tököket. Én nem haragszom erre az ünnepre, nekem elég annyi, hogy a gyerekek hihetetlenül élvezik a tök faragását, ahogyan mi is gyerekkorunkban.
Végül tanácstalanságomból Elif mentett ki a Borzas kukkancsaival.
A mi kekszeinknek ugyan elmaradt a "haja", de a gyerkőcök tetszését így is maximálisan elnyerték.
Igazi megacsokis finomság.
Köszönöm Elif!:)
Hozzávalók:
egy pohár 2,5 dl
- 1 és 3/4 pohár liszt
- 1/2 pohár cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 1/4 tk. só
- 1 és 1/4 pohár cukor
- 18 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 tk. vaníliaaroma v. 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. natúr joghurt
- kb. 1 pohár porcukor
- 2-3 kocka csoki
A tésztát két részre osztjuk, folpackba tekerve 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 C-ra előmelegített sütőben kb. 6 percig sütjük.
Akkor jó, ha a teteje éppen megszűnik fényesnek lenni. Ilyenkor még nagyon puhának tűnik, de ahogy hűl megszilárdul.
Pár percig hagyjuk a tepsin hűlni, majd óvatosan alányúlva tegyük át sütőrácsra.
Az átszitált porcukrot egy habverővel fokozatosan a joghurthoz keverjük. Akkor jó az állaga, ha még folyik, de már nem terül el.
A mázat tegyük zacskóba vágjunk az egyik sarkára lyukat, majd rajzoljuk meg a szemeket.
A csokit vízgőz fölött olvasszuk föl, majd ezt is zacskóba szedve, mintázzuk meg a szembogarakat.
Jópofák lettek, és még finom is !
VálaszTörlésGyerekkoromban én is emlékszem a tökfaragásra, de akkor még nem volt ilyen kultusza mint most csak egy jó foglalatosság volt. Este riogattuk egymást gyertyát tettünk bele sokszor megégettük a kezünket is de nem számított! Óóó de régen volt!:-)
Nagyon aranyosak
VálaszTörlésMilyen jópofa lett:-)))
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi! Nem volt az azért annyira régen!:)
Bianka!
Köszönöm!:)))
Gesztenye!
Köszi!:)))