2011. február 19., szombat

Diós habrúd


Nagyon egyszerű és nagyon finom sütike.

Diós habrúd

Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 25 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 csipet só
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot apránként hozzáadjuk, miközben tovább verjük. 20 dkg darált diót összekeverünk a kakaóval és óvatosan a habba forgatjuk.

A diós habot habzsákba vagy egy erősebb zacskóba kanalazzuk. A zacskó csücskét levágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk.


160 C-ra előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már könnyen leválik a sütőpapírról.

Ha kihűlt egyik végét olvasztott étcsokiba, majd darált dióba mártjuk.

Érdemes fémdobozban tárolni, hogy megtartsa az állagát és ne "szottyadjon" meg a levegő páratartalmától.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...