2013. január 15., kedd

Hello Kittys csokitorta, 4 éves lett a legcseppebb


 Félelmetes belegondolni, hogy már a legkisebb is négy éves. Valahogy észre sem vettem mikor telt el ez a sok idő:) Már jó előre megtervezte milyen tortát szeretne. A Hello Kitty minden egyes verzióban szerepelt, meg a fehér cutormáz is:) Túrót semmiképpen nem akart és azt szerette volna ha "sima" lesz a torta, hogy mindenki meg tudja enni.(A keresztanyja allergiás az apró magvas gyümikre).
A mi tortánkat végül több receptből ollóztam össze. A csokikrém Limarától származik. A piskóta Kiskuktától.

A torta tetején a Hello Kitty egy előre megsütött mézeskalács lapra lett felrajzolva színes cukormázzal. A lapot előtte terülőmázzal vontam be. A máz leírása Mohánál. Miután megszáradt ráfektettem a kinyomtatott mintát, átrajzoltam egy tompa ceruzával. Mikor levettem a minta kontúrja gyönyörűen kirajzolódott a cukormázban. Ezután már csak át kellett rajzolni az írókával és "kiszínezni" a színezett cukormázzal.

Csokitorta

Hozzávalók:
Piskóta (26 cm átmérőjű formához)
  • 20 dkg cukor + 8 dkg a habba
  • 35 dkg liszt
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl tej
  • 4 tojás (egyenként 70 g súlyúak)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
Csokikrém
  • 50 dkg  mascarpone
  • 30 dkg étcsoki
  • 10-15 dkg porcukor
  • 4 dl tejszín
 A piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük apránként beleszórjuk a 8 dkg cukrot és addig verjük míg kemény hab nem lesz.
A tojássárgájákat, a cukrot, az olajat és a tejet habverővel összekeverjük. A lisztből kiveszünk 3 evőkanálnyit (így csinálunk helyet a kakaónak:), összekeverjük a sütőporral és a kakaóval. Beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Habverővel elkeverjük (bekapcsolás nélkül), ezután a legmagasabb fokozaton keverjük 1,5-2 percig.
Több részletben hozzáadjuk a tojáshabot és kézi habverővel óvatosan összeforgatjuk.

Sütőpapírból a tortaformával megegyező méretű lapot vágunk és az aljába tesszük. A forma oldalával nem csinálunk semmit, így könnyebben tud majd kapaszkodni a tészta.
Beleöntjük a tésztát és körben felhúzgáljuk a forma oldalára, szintén a könnyebb kapaszkodás miatt.

Előmelegített sütőben kb. 170 C-on addig sütjük míg a közepébe szúrt fogpiszkálót szárazon nem tudjuk kihúzni belőle. Ez kb. 30-40 perc. Az első negyedórában ne nyissuk ki a sütőt, mert a piskóta könnyen visszaesik.

Mikor már langyos, vágjuk körbe a formában, majd vegyük ki. Húzzuk le az aljáról a sütőpapírt és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokit vízfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és keverjük el benne a mascarponét. Adjuk hozzá a porcukrot és kóstolgassuk, ha mi édesebben szeretjük adjunk még hozzá bátran.

A tejszínt verjük kemény habbá, majd a csokikrémhez adva habverővel dolgozzuk össze.

A kihűlt tortalapot vágjuk három lappá és mindegyiket kenjük meg a csokikrémmel. Egy keveset hagyjunk meg, ezzel az oldalát kenjük körbe.

3 megjegyzés:

  1. ajajj, ismerős a Kitty láz.
    Sokat és mind boldogat a legcsöppnek.
    Néhány hónap múlva nálunk ugyanez. Legkisebb is 4 lesz már.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes lett a torta!
    A kislánynak sok boldog születésnapot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Cuki lett a torta.A kis ünnepelt biztos Örült neki és remélem gyorsan elfogyott.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...