Drága Gesztenye nagyon köszönöm Neked a receptet!
Mézes puszedli
Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 12 dkg margarin
- 12 dkg méz
- 1 citrom
- 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- 1/2 cs sütőpor
- 45 dkg liszt
- 4 ek. tejföl
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás fehérje
A margarint és a mézet összeolvasztjuk. A három tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a citrom és a narancs reszelt héjával, 1/2 citrom levével és a tejföllel. A lisztet összekeverjük a mézesfűszerrel és a sütőporral.
A tojásos keveréket összedolgozzuk a felolvasztott margarinnal és mézzel, majd összegyúrjuk a liszttel.
Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kicsit átgyúrjuk a tésztát és négy egyenlő részre vesszük, majd négy rúddá formázzuk. A rudakat 10-10 darabra felvágjuk. A két tenyerünk között golyóvá formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket.
160 C-on kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A mázhoz a három tojásfehérjét felverjük a 25 dkg porcukorral, majd beleforgatjuk a puszedliket. Rácsra tesszük és 100 C-os sütőben készre szárítjuk rajta a mázat.
Nekem ez nem ment éppen egyszerűen, a régi fajta gázsütőm sajnos még 100 C környéki hőmérsékletet sem tud, ezért még nyitott ajtóval is ki kellett húzgálnom őket néha:)
Fémdobozba téve sokáig eltarthatjuk. Álltában csak még finomabb lesz!:)
Nagyon szépek, én is ezt a receptet használtam, a suliban volt karácsonyi buli, oda is vittem. A norvégoknak nagyon ízlett, elsőként fogyott el:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlés