2012. december 20., csütörtök

Pácolt camembert - üvegbe zárt ajándék



Gyorsan kész van, pofon egyszerű, nagyon finom és zseniális gasztroajándék.
Pácolt juhsajtot készítettem már néhány évvel ezelőtt, pirítósra kenve frenetikus sikert aratott a kóstolók körében. Ezt a camambertes változatot Mézigörlnél láttam, köszönet neki érte:)

Pácolt camembert

Hozzávalók

  • 1 db (120 g) camembert sajt
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 ág rozmaring
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • kb. 10 szem színes bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl napraforgóolaj 
Az üveget mossuk tisztára, majd mikróban 2-3 perc melegítéssel sterilizáljuk. A felkockázott sajtot a fűszerekkel rétegezzük az üvegbe. A rétegeket öntsük föl az olivaolaj és a napraforgóolaj keverékével. Zárjuk le és tegyük hűtőbe egy hétre, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal, sima kenyérrel egyaránt ugyan olyan finom:)

Hűtőben négy hétig biztonsággal eltartható.

2 megjegyzés:

  1. Szuper recept, én is szoktam sajtokat pácolni:)
    Békés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!:) Elsöprő sikert aratott, főleg a Fetás változata:) Most már elég hülyén venné ki magát, ha boldog karácsonyt Kívánnék Nektek, de nagyon szépen köszönöm!:) Ígérem szilveszterkor résen leszek:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...