A 6. forduló háziasszonya Barbi. Kaptunk egy kis extra feladatot is, a karácsony jegyében kellett receptet választani a nekünk jutott blogról. Nagyon szimpi ötlet volt:)
Rubin Konyhájában merülhettem el és már az első nézelődés alkalmával rögtön tudtam mi lesz a kiválasztott recept. Ennek ellenére csak ezüst vasárnapra sikerült elkészítenem:)
Ezek a mini gyönyörűségek felejthetetlen pillanatokat ígértek, és bizony tényleg eszméletlen finomak voltak.
Mini isler
(nekem kb. 50 db)
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 1 dl tejszín
- ribizli lekvár
- 20 dkg étcsoki
- 1 ek. olaj
Nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a köröket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük készre. Nem kell elszíneződnie a tésztának, hűlés közben még szilárdul majd.
Ha kihűlt egy-egy korongot ragasszunk össze a lekvárral.
A csokit vízgőz fölött olvasszuk föl és keverjük el benne az olajat.
Nem mertem bevállalni a mártogatást, mert a korongjaim veszettül el akarták hagyni egymást, gondolom azért mert nem hagytam állni őket, hogy összepuhuljanak.
Így én a bevonáshoz rácsra tettem őket, a tetejükre kanalaztam egy jó adag csokit, majd hajszárítóval lefújtam őket, így egész jól bevonta az oldalukat is. Egy spatulával alájuk nyúlva átrámoltam egy sütőpapírra és hagytam teljesen megdermedni őket.
Kedves Rubin köszönöm neked a receptet!:)
Nagyon szépek lettek, mi is nagyon szeretjük az islert, de most annyi minden mást terveztem:) Láttam a férjed adventi naptárát is, szuper ötlet:)
VálaszTörlésKedves Trollanyu! Nagyon szépen köszönöm! A tervek közt még nálunk is nagyon sok minden szerepel, remélem sikerül is majd megvalósítani őket:)
Törlés