Gyorsan kész van, pofon egyszerű, nagyon finom és zseniális gasztroajándék.
Pácolt juhsajtot készítettem már néhány évvel ezelőtt, pirítósra kenve frenetikus sikert aratott a kóstolók körében. Ezt a camambertes változatot Mézigörlnél láttam, köszönet neki érte:)
Pácolt camembert
Hozzávalók
- 1 db (120 g) camembert sajt
- 1-2 babérlevél
- 1-2 ág rozmaring
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kb. 10 szem színes bors
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl napraforgóolaj
Az üveget mossuk tisztára, majd mikróban 2-3 perc melegítéssel sterilizáljuk. A felkockázott sajtot a fűszerekkel rétegezzük az üvegbe. A rétegeket öntsük föl az olivaolaj és a napraforgóolaj keverékével. Zárjuk le és tegyük hűtőbe egy hétre, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal, sima kenyérrel egyaránt ugyan olyan finom:)
Hűtőben négy hétig biztonsággal eltartható.
Szuper recept, én is szoktam sajtokat pácolni:)
VálaszTörlésBékés, meghitt ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)
Köszönöm szépen!:) Elsöprő sikert aratott, főleg a Fetás változata:) Most már elég hülyén venné ki magát, ha boldog karácsonyt Kívánnék Nektek, de nagyon szépen köszönöm!:) Ígérem szilveszterkor résen leszek:)
VálaszTörlés