2012. december 15., szombat

Mini isler - Blogkóstoló 6.




A blogkóstoló egy nagyon jó kis játék. Életre hívója 4Gyerek, a Főzök-sütök-mosogatok blog írója.
A 6. forduló háziasszonya Barbi. Kaptunk egy kis extra feladatot is, a karácsony jegyében kellett receptet választani  a nekünk jutott blogról. Nagyon szimpi ötlet volt:)
Rubin Konyhájában merülhettem el és már az első nézelődés alkalmával rögtön tudtam mi lesz a kiválasztott recept. Ennek ellenére csak ezüst vasárnapra sikerült elkészítenem:)

Ezek a mini gyönyörűségek  felejthetetlen pillanatokat ígértek, és bizony tényleg eszméletlen finomak voltak.

Mini isler
(nekem kb. 50 db)

Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 dl tejszín
 Töltelék, bevonat
  • ribizli lekvár
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 ek. olaj
A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval és belekockázzuk a vajat. Ha van  késes robotgépünk azzal könnyedén összedolgozhatjuk. Ha nincs nyugodtan megtehetjük kézzel is, csak dolgozzunk gyorsan, hogy a vaj ne lágyuljon meg túlzottan a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a tejszínt és gyorsan gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva legalább egy órára tegyük hűtőbe.

Nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra és 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a köröket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük készre. Nem kell elszíneződnie a tésztának, hűlés közben még szilárdul majd.

Ha kihűlt egy-egy korongot ragasszunk össze a lekvárral.
A csokit vízgőz fölött olvasszuk föl és keverjük el benne az olajat.

Nem mertem bevállalni a mártogatást, mert a korongjaim veszettül el akarták hagyni egymást, gondolom azért mert nem hagytam állni őket, hogy összepuhuljanak.
Így én a bevonáshoz rácsra tettem őket, a tetejükre kanalaztam egy jó adag csokit, majd hajszárítóval lefújtam őket, így egész jól bevonta az oldalukat is. Egy spatulával alájuk nyúlva átrámoltam egy sütőpapírra és hagytam teljesen megdermedni őket.

Kedves Rubin köszönöm neked a receptet!:)
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, mi is nagyon szeretjük az islert, de most annyi minden mást terveztem:) Láttam a férjed adventi naptárát is, szuper ötlet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Trollanyu! Nagyon szépen köszönöm! A tervek közt még nálunk is nagyon sok minden szerepel, remélem sikerül is majd megvalósítani őket:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...