2012. december 14., péntek

Mr. Mézeskalács adventi naptárja



Ha sörkedvelő férjjel rendelkezünk és szeretnénk jó időre a szívébe zárni magunkat, szerintem mindenképpen megfontolandó jövőre egy ilyen adventi naptár elkészítése.
Az ötlet iszonyatosan egyszerű, a kivitelezése azért igényel némi kitartást.:) Néhány évvel ezelőtt láttam az interneten (meg ne kérdezzétek hol, a képkeresőben adta ki) azóta motoszkál a fejemben, hogy egyszer majd...



Na, idén érkezett el a pillanat. Beszereztem egy sörös rekeszt, ez volt az egyszerűbb része:) Itt szembesültem némi problémával, ugyanis a régi rekeszekkel ellentétben az újakban a 24 férőhellyel szemben csak 20 van.
Na nem baj, gondoltam majd csak ötödikén adom oda, legalább nagyobb lesz a meglepetés:)

A tetejét le kellett volna fednem egy kartonnal, amire nyílásokat vágok, úgy terveztem egyúttal ezek lesznek a kis ablakok is. Na erről gyorsan le kellett mondanom, mert nem fértek el és egybe szakadt volna az egész.
Itt jöttek a kör alakú nyílások (ehhez kellett a kitartás), pohárral körberajzol, majd körömollóval kinyirkál (nagyon szeretem a férjemet, kitartottam:)
Miután megvolt az összes nyílás cellux-al atombiztosan hozzáragasztottam a tetejéhez. Az oldalát bevontam karácsonyi csomagoló papírral, majd belerámoltam a söröket. A nyílásokat piros és zöld kétoldalas kartonból kivágott téglalapokkal fedtem le, amikre előzőleg felragasztottam a számokat.


A siker nem maradt el, az öröm nagy volt, miután Mr. Mézeskalács felfedezte végre, ami azért nem ment egyszerűen. Konkrétan oda kellett vezetni hozzá, miután már egy fél napot eltöltött a közvetlen közelében:) Azt hitte a gyerkőcöknek csináltam valamit:)

Eredeti terveim szerint a rekeszt szándékoztam visszaváltani, advent után, de már a készítés első fázisában tudtam, hogy nincs az a hatalom ami engem arra kényszeríthet, hogy szétszedjem és jövőre újra nekiálljak:) Hosszú távra készült:)

A naptárhoz a számokat innen töltöttem le.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes és ügyes voltál a kivitelezésben!
    A sört kedvelő férj nekem is adott, de az biztos hogy inkább naponta elhozom a boltból minthogy én cipeljem a rekeszt haza!:-)) ( Lehet hogy fiatalabb koromban még megtettem volna!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, köszönöm! A rekesz üresen hoztam haza:))) Azután apránként vettem meg hozzá a "tölteléket":)

      Törlés
  2. Ilyen egy ügyes asszony aki szereti a férjét:) Mindent megtesz érte:) Nagyon ügyes vagy:)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Hol lehet 24-es rekeszt beszerezni manapság? Nagyon szép lett az ajándék! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!:) Sajnos nem tudom 24-es rekeszt hol lehet venni. Talán a 0,33-as sörök rekesze olyan. Nálunk 20-as ból készült, csak öttől indult a számozás:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...