2012. szeptember 3., hétfő

Sárgabarackos túrótorta egy pici extrával





Mindig is közel álltak szívemhez a túrótorták, de mióta megkóstoltam azt  a változatot amiben mascarpone is van, teljes a szerelem. Ez a pici plusz, hihetetlen módon felpezsdíti, különlegesebbé teszi az ízét.

Anyósom születésnapjára készült a torta.
A tortalapot Kiskukta receptje alapján készítettem.

Sárgabarackos túrótorta

Hozzávalók

Tortalaphoz
  • 10 dkg cukor + 4 dkg a habba
  • 17,5 dkg liszt
  • 75 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 2 tojás (kb. 70 g-os tojások)
  • 1/2 cs (6 g) sütőpor
Krém
  • 25 dkg mascarpone 
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 cs (15 g) zselatin
  • 1 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 30 dkg sárgabarack
A tojásfehérjét habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot és teljesen kemény habot verünk belőle. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojássárgájákat, a tejet, az olajat és a cukrot habverővel elkeverjük, éppen annyira, hogy elkeveredjen. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és magas fokozaton 1,5-2 percig keverjük.
Kézi habverő segítségével apránként beleforgatjuk a tojáshabot.

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, az oldalára semmit nem teszünk. Beleöntjük a tésztát és egy kicsit felhúzgáljuk a forma oldalára, hogy könnyebben tudjon majd kapaszkodni sülés közben.

Előmelegített sütőben 175 C-on addig sütjük míg szép színt nem kap. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután teljesen kihűlt vágjuk ketté és tegyük vissza a tortaformába a felső lapot. (A tortalap alja lesz majd a tortánk teteje, mert az biztosan egyenes).

A krémhez a mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A túrót szitán áttörjük és összekeverjük a mascarponéval.

A zselatint elkeverjük a tejben, hagyjuk egy kicsit duzzadni, majd lassú tűzön melegítsük föl (ne forraljuk!!!). Hagyjuk egy picit hűlni, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük a túrós krémmel.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túrós krémmel, végül belekeverjük a felkockázott barackokat.

A krémet kenjük el a tortaformába helyezett piskótalapon, majd tegyük rá a felső lapot. Hűtőben hagyjuk dermedni legalább 4 órát.

Tálalás előtt vegyük ki a formából és egy teaszűrő segítségével szórjuk meg alaposan porcukorral. Ezután torta, cappuccino sablon segítségével díszítsük ki kakaóporral. Ha nincs ilyen sablonunk egyszerűen vágjunk ki sniccer segítségével kartonból a nekünk tetsző motívumot.

Egyszerű és nagyon mutatós díszítés.

10 megjegyzés:

  1. Hát ez istenien néz ki:) Még sosem ettem házi turótortát, sajnos elég drága nálunk a turó, és a mascarponéról ne is beszéljünk. De egyszer majd én is kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:) Na, igen a mascarpone tényleg csillagászati árban van:((( De, ha már voltam olyan szerencsés, hogy sikerült egy tünemény anyósra szert tennem, akkor a szülinapján belefér:)

      Törlés
  2. Szerencsére még van itthon akciós mascarponém és tejszínem. Már csak a túrót kell beszerezni és indulhat a torta sütés. Nagyon jól néz ki a torta. Ilyen tortának bárki megörülne :) Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  3. Hát, ha tényleg olyan tündér anyósod van, akkor megérdemli:) Egyetértek egyébként, én is nagyon kedvelem a mascarponét, meg a túrót is. Gyönyörű a torta különben:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg olyan tündér:) A másik nagy kedvencem a tiramisu, szóval én is nagyon szeretem a mascarponét, (csak ritkán szánom rá pénzt:) Köszönöm:)

      Törlés
  4. Ezt ki kell próbálnom!!Köszi!!!

    VálaszTörlés
  5. :)most találtam rád. gyorsan követőd is lettem.

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

    puszi

    VálaszTörlés
  6. Lépésről-lépesre követtem a recepted és nagyon finom lett a végeredmény! Köszönöm, a család imádta!!
    Egy mezőkövesdi anyuka

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...