A látványa maga a csoda, az íze pedig.....hmmmmmmm.
Mr. Mézeskalács nagyon jó PR tevékenységet folytat a Mézeskalács konyha népszerűsítésére. A legtöbb dolgot amit elkészítek, lelkesen behurcolja a munkahelyére és kóstoltatja a munkatársaival. Ennek következtében igen gyakran kell recepteket nyomtatnom:) A csili zselé abszolút sikernek örvend, a kóstolók körében 99%-os a sikerarány.
Aki nem barátja túlzottan a csípősségnek, az nyugodtan készítheti lightosabb verzióban is, tegyen bele kevesebb csilit, úgy is eszméletlen finom lesz.
Nálunk eddig camambert sajttal viszi a pálmát, viszont rántott sajttal is isteni. A férjem kollegája a bundáskenyeres párosításra esküszik. A lehetőségek száma végtelen, csak fantázia kérdése.
Kedves Duende, fogadd őszinte köszönetemet ezért a receptért!
Csili zselé
Hozzávalók
- 2 kisebb kápia paprika
- 10 db csilipaprika (a kettő együtt kb. 15 dkg legyen)
- 35 dkg cukor
- 1 dl fehérborecet
- 1 csipet só
- 4,5 dl víz
- 2 dkg 3:1-ben Haas zselésítő (1 cs 2,5 dkg)
A cukort feltesszük főni a vízzel, az ecettel és a csipet sóval. A darált paprikát összekeverjük a zselésítővel és mikor forr, a sziruphoz keverjük. Kb. 5 percig hagyjuk forrni.
Tisztára mosott, teljesen száraz üvegekbe merjük, lezárjuk, fejtetőre állítjuk 5 percre. Majd visszafordítva, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Komolyan mondom, mindenkinek teljes szívből ajánlom a kipróbálást, nem fogja megbánni.
Még múlt héten rendeltem a tesómtól Chilit Bp-ről (itt csak a mezei csípős leledzik). Szombaton érkezik, talán hétfőn már el is készítem (szombaton lakodalom, vasárnap csak ki kell pihenni a bulit).
VálaszTörlésSzóval van recept bőven, másnál is láttam másfélét.
Oldalborda meg imádja, eddig még nem is tud a chilizselé tervemről.
A fotód csodás.