2012. április 14., szombat

Megint állat...




Igen, ismét jószágos bejegyzés következik:) Május elejéig azonban már nem várható újabb állat hozzánk költözése, ezért addig jegelve lesznek ezek a bejegyzések:)

Legújabb lakóink, ezek a pici pelyhes kacsák. Kereken négy darab. Kacsa téren még teljesen szüzek  vagyunk, ezért nem is igazán tudjuk mire számítsunk tőlük. Egyelőre picik, pelyhesek és lényegesen nyugodtabbak és szendébbek, mint a libák.

Apropó libák. Az előző bejegyzésemben említettem, hogy számomra milyen megdöbbentő és hihetetlen volt tavaly és most is, hogy mennyire gyorsan fejlődnek.

Csak, hogy lássátok most megmutatom miről beszélek:

Libáink mikor hozzánk kerültek 3 és fél hetesen:



És libáink most,, másfél héttel később, öt hetesen:




Ugye????!!!!! Egyébként más vonalon is igen határozottan kezdenek "libásodni". Látjátok milyen felháborodva nyújtogatják a nyakukat már most? Hű, de gyorsan itt lesz az idő, mikor majd a kutyát is sarokba szorítják:)



15 megjegyzés:

  1. Annyira édesek a kicsik és a nagyok is. Jó helyük van Nálatok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép állatok. Mi kacsákat és libát is tartottunk, igén sajnos nem :( Lényegesebben szelídebbek mint a libák, és mi jobban is szerettük őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Kíváncsi vagyok mi mit tapasztalunk majd meg nyár végéig.

      Törlés
  3. De irígyellek titeket:) A libák tényleg nagyon harcias álltaok, még emlékszem gyerekkoromból.Nagyon cukik, kis pelyhesek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg kicsik tényleg cukik, és amíg elég magaddal hordozni egy vesszőseprűt elrettentésnek, sajnos egy bizonyos kor után már az sem rettenti el őket:)

      Törlés
  4. Imádom a kisrécéket:) Régebb mi is tartottunk, de a szüleim lemondtak róluk, mert kicsi az udvarunk, és nekik hely kell, ugyanígy a libáknak is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a mi udvarunk sem éppen nagy, de maximálisan kihasználjuk:)

      Törlés
  5. Jsajj de édik...még :))) Igen elég harciasak, a falunkban a szomszédnál is van kettő, azt mondja jobbak mint a házőrzők, mikor ott voltam, két nagy libus szorosan a sarkamban volt, és folyamatosan gágogtak, és figyeltek...kissé tartottam tőlük. Amúgy most hétvégén épp megint náluk voltam, ült az egyik a tojásokon, hűűű megint milyen dühös volt. CSináltam róla kis videót, ma este megpróbálom feltenni, majd nézd meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem a videókat és a képeket, nagyon szuper. Láttam, hogy keltettetek kiscsirkét, a férjem teljesen extázisba esett tőlük, igen szívesen keltetne ő is. Így, hogy még tyúkunk sincs, várakozó álláspontra tettük a témát:) Tetszik a blogod, gyakori látogató leszek!:)

      Törlés
  6. Na ki is tettem a képeket, a libáról is a videót :)

    VálaszTörlés
  7. De jó olvasni,hogy más is olyan lelkes,mint én.Meg is mered tömni őket?Én még sosem próbáltam,de a tavalyi kacsatokozás után elhatároztam, hogy idén kipróbálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tömni???? Nem volna az az isten, hogy a csőrük közelébe tegyem a kezem:) Tavaly augusztusban levágtunk egy libát, azt nagyon könnyű volt kopasztani, és 5,5 kg nyereség jött ki belőle. 2,5 l zsírt tudtam belőle olvasztani. Azok, amiket októberben vágtunk siralmasak voltak, két libából össz. 2 dl zsír lett. Egyszerűen akkor már nem volt nekik elég zöld és hiába kaptak mellette árpát és kukoricát, szinte korlátlan mennyiségbe, úgy látszik a fű rengeteget számít. Igén augusztusban fogjuk levágni mindet, akkor tömés nélkül is volt bőven hájuk, igaz a májuk normál méretű volt:)

      Törlés
  8. Na küldök neked itt egy linket, én is pár hete, hónapja akadtam rá, a tyúktartásról lehet olvasgatni, beszélgetni. Nagyon nagyon jó blog, sok infót lehet összeszedni.

    http://tyukudvar.blog.hu/

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...