Baileys receptből legalább kis millió létezik. Régen nagyon sokszor készítettem, finom, kiadós és az eredetivel ellentétben nem kerül egy vagyonba:)
Baileys
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 2 tojás sárgája (elhagyható)
- 2 kis csomag vagy 4 ek. cappuccino
- 3 ek. cukor
- 2 dl whiskey vagy rum
A habtejszínt elkezdjük felverni, de csak annyira, hogy éppen egy picit megnőjön a térfogata. Feltesszük melegedni és mikor már langyos állandó keverés mellett belekeverjük a tojássárgáját. Még egy kicsit melegítjük, de ne forraljuk föl. Ez pont annyira lesz elég, hogy hőkezeljük a tojást.
Aki végképp idegenkedik a tojás használatától az egyszerűen hagyja ki, én sem szoktam mindig tenni bele, olyankor egyszerűen csak egy kicsit jobban fölverem a tejszínt.
Ha nem teszünk bele tojást, akkor csak 0,5 dl tejszínt melegítsünk meg és ebben oldjuk föl a cappuccinót és a cukrot.
Ha tojással készítettük, keverjük el benne a cukrot és a cappuccinot, majd várjuk meg, hogy elhűljön.
Öntsük hozzá a whiskyt vagy a rumot és egy üvegbe beletöltve rázzuk össze alaposan.
Legalább egy napot hagyjuk állni, hogy össze érjenek az ízek.
Ha tojással készítettük, keverjük el benne a cukrot és a cappuccinot, majd várjuk meg, hogy elhűljön.
Öntsük hozzá a whiskyt vagy a rumot és egy üvegbe beletöltve rázzuk össze alaposan.
Legalább egy napot hagyjuk állni, hogy össze érjenek az ízek.
Tároljuk hűtőben!
Tényleg sokféle receptje kering a neten, de szerintem sok különbség nem lehet köztük. nagyon szeretem én is. De édesek azok a kis kacsák lentebb...:o)
VálaszTörlésKöszönöm a kacsák nevében is:) Igen, túl sok különbség tényleg nincs a receptek között, bár a sűrített tejes verziót még szívesen kipróbálnám.
TörlésNa ilyet még sosem ittam:) De ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésKati, nem érdemes kihagyni, csak úgy itatja magát:)
TörlésTyűűű de jól hangzik, nehogy csináljak a hétvégén, és nehogy megigyam... :D :D :D :D
VálaszTörlésDe igen, de igen!!!:)))))
TörlésMinekutána Citromhab citromos tejszínes likőrjét vodkából igen nagy sikerrel kipróbáltam. Vagyis nem ült a hűtőben hetekig, ellenben három nap alatt elfogyott, ezért úgy gondolom ezt is ki fogom próbálni, nagyon ígéretes recept.
VálaszTörlésKöszöni szépen Mariann!
Citromos tejszínes likőr??? Ezt meg kell néznem. Ha elkészíted a Balileyst kérlek számolj be majd róla, hogy ízlett!:)
TörlésHú, hogy én mennyire szeretem ezt a finomságot! Nagyon jó kis recept!
VálaszTörlésMinden gond nélkül rá tudnék járni naponta többször, de próbálom magam visszafogni:)
Törlés