2012. április 17., kedd

Baileys




Baileys receptből legalább kis millió létezik. Régen nagyon sokszor készítettem, finom, kiadós és az eredetivel ellentétben nem kerül egy vagyonba:)

Baileys

Hozzávalók:
  • 3 dl habtejszín
  • 2 tojás sárgája (elhagyható)
  • 2 kis csomag vagy 4 ek. cappuccino
  • 3 ek. cukor
  • 2 dl whiskey vagy rum
A habtejszínt elkezdjük felverni, de csak annyira, hogy éppen egy picit megnőjön a térfogata. Feltesszük melegedni és mikor már langyos állandó keverés mellett belekeverjük a tojássárgáját. Még egy kicsit melegítjük, de ne forraljuk föl. Ez pont annyira lesz elég, hogy hőkezeljük a tojást.
Aki végképp idegenkedik a tojás használatától az egyszerűen hagyja ki, én sem szoktam mindig tenni bele, olyankor egyszerűen csak egy kicsit jobban fölverem a tejszínt.
Ha nem teszünk bele tojást, akkor csak 0,5 dl tejszínt melegítsünk meg és ebben oldjuk föl a cappuccinót és a cukrot.

Ha tojással készítettük, keverjük el benne a cukrot és a cappuccinot, majd várjuk meg, hogy elhűljön.
Öntsük hozzá a whiskyt vagy a rumot és egy üvegbe beletöltve rázzuk össze alaposan.

Legalább egy napot hagyjuk állni, hogy össze érjenek az ízek.
Tároljuk hűtőben!





10 megjegyzés:

  1. Tényleg sokféle receptje kering a neten, de szerintem sok különbség nem lehet köztük. nagyon szeretem én is. De édesek azok a kis kacsák lentebb...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kacsák nevében is:) Igen, túl sok különbség tényleg nincs a receptek között, bár a sűrített tejes verziót még szívesen kipróbálnám.

      Törlés
  2. Na ilyet még sosem ittam:) De ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kati, nem érdemes kihagyni, csak úgy itatja magát:)

      Törlés
  3. Tyűűű de jól hangzik, nehogy csináljak a hétvégén, és nehogy megigyam... :D :D :D :D

    VálaszTörlés
  4. Minekutána Citromhab citromos tejszínes likőrjét vodkából igen nagy sikerrel kipróbáltam. Vagyis nem ült a hűtőben hetekig, ellenben három nap alatt elfogyott, ezért úgy gondolom ezt is ki fogom próbálni, nagyon ígéretes recept.
    Köszöni szépen Mariann!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Citromos tejszínes likőr??? Ezt meg kell néznem. Ha elkészíted a Balileyst kérlek számolj be majd róla, hogy ízlett!:)

      Törlés
  5. Hú, hogy én mennyire szeretem ezt a finomságot! Nagyon jó kis recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden gond nélkül rá tudnék járni naponta többször, de próbálom magam visszafogni:)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...