2012. március 5., hétfő

Túrós kuglóf





Van már nekem "normális" kuglófformám. A felavatásához Gesztenye túrós kuglófját választottam. Az azóta eltelt egy hónap alatt kétszer megsütöttem már és unokatesóm is legalább háromszor. Azt hiszem ennél jobb ajánlás nem is kell neki:) Életemben nem ettem ennyire finom kuglófot, és hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Gesztenye, nagyon köszönöm a receptet!:)

Túrós kuglóf

Hozzávalók:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor(12 g)
  • 5 dkg mazsola (nálam ez most kimaradt, mert nem volt itthon)
  • csipet só

A túrót passzírozzuk át szitán. A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást. Keverés mellett adjuk hozzá a csipetnyi sót és kanalanként a sütőporral elkevert lisztet és a túrót

Alaposan dolgozzuk össze, majd töltsük a vajjal kikent, kilisztezett formába. A forma háromnegyedénél ne érjen tovább a tészta.

Közepesen meleg sütőben kb. 180 C-on süssük tűpróbáig. Kb. 30 perc alatt megsül. Ha a teteje nagyon sülne, takarjuk le egy darab alufóliával.

Miután kihűlt, óvatosan fordítsuk ki a formából és kedvünknek megfelelően szórjuk meg porcukorral, öntsük le csokival.


2 megjegyzés:

  1. Már Gesztenyénél is kinéztem, de Te azt hiszem megadtad az utolsó lökést, még úgysem avattam fel a kuglófformám...:)

    VálaszTörlés
  2. Mézeskalács!
    Annyira örülök, hogy ízlett, nálunk is mindig nagy sikere van:-))
    Nagyon szép lett:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...