Van már nekem "normális" kuglófformám. A felavatásához Gesztenye túrós kuglófját választottam. Az azóta eltelt egy hónap alatt kétszer megsütöttem már és unokatesóm is legalább háromszor. Azt hiszem ennél jobb ajánlás nem is kell neki:) Életemben nem ettem ennyire finom kuglófot, és hihetetlenül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Gesztenye, nagyon köszönöm a receptet!:)
Túrós kuglóf
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor(12 g)
- 5 dkg mazsola (nálam ez most kimaradt, mert nem volt itthon)
- csipet só
A túrót passzírozzuk át szitán. A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojást. Keverés mellett adjuk hozzá a csipetnyi sót és kanalanként a sütőporral elkevert lisztet és a túrót
Alaposan dolgozzuk össze, majd töltsük a vajjal kikent, kilisztezett formába. A forma háromnegyedénél ne érjen tovább a tészta.
Közepesen meleg sütőben kb. 180 C-on süssük tűpróbáig. Kb. 30 perc alatt megsül. Ha a teteje nagyon sülne, takarjuk le egy darab alufóliával.
Miután kihűlt, óvatosan fordítsuk ki a formából és kedvünknek megfelelően szórjuk meg porcukorral, öntsük le csokival.
Már Gesztenyénél is kinéztem, de Te azt hiszem megadtad az utolsó lökést, még úgysem avattam fel a kuglófformám...:)
VálaszTörlésMézeskalács!
VálaszTörlésAnnyira örülök, hogy ízlett, nálunk is mindig nagy sikere van:-))
Nagyon szép lett:-))