Virslis és szalámis kifli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 12,5 dkg olvasztott margarin
- 1 dl olaj
- 1 ek só
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 2 pár virsli
- 20 dkg szalámi
- egy kevés pizzakrém
- 1 tojássárgája
- 10 dkg sajt
A tésztát áttettem egy tálba, letakartam és meleg helyen 40 percig hagytam kelni.
Kétfelé vágtam és kör alakúra kinyújtottam, majd derelyevágóval 16 cikkre vágtam mind a két lapot.
A virslit és a szalámit feldaraboltam úgy, hogy 16-16 darabot kapjak belőlük. Minden darab virsli és szalámi alá egy-egy pötty pizzakrémet nyomtam.
Feltekertem őket és zsírral kikent tepsibe rámoltam. Tetejüket lekentem tojással és megszórtam reszelt sajttal.
190 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöttem. A sütési idő hosszát sütője válogatja. Időnként nézzünk rá a kiflikre és mikor már szépen megpirultak, vegyük ki.
Hidegen, melegen ugyan olyan finom.
Teljesen egyetértek, nem lehet megunni!! Ráadásul milyen csodás színük van, igazán elfogadnék párat!! :))
VálaszTörlésSajnos már mind elfogyott:(
TörlésCsodás, mentettem is:)
VálaszTörlésSzépségesek:)Megunhatatlan, ha már nagyon unják a szendvicseket, szoktam ilyeneket sütni és villámgyorsan elfogy:)
VálaszTörlésKöszönöm!:) Nálunk sem nevezhető hosszú életűnek:)
TörlésÉn inkább szalámisat kérek:-) Na jó, nem válogatok, annyira helyes kiflikék.
VálaszTörlésNekem is jobban bejött a szalámis:)
TörlésHát tényleg igazán az a fajta süti, amit nem lehet megunni! Nekem is jöhetne belőle!
VálaszTörlésNincsen már:((( Na, de majd legközelebb!:)
TörlésHmmm de jól néz ki:-)))
VálaszTörlésKöszönöm!:))
TörlésFinom!
VálaszTörlésBizony, nagyon!:)
TörlésImádom az ilyen kis töltött kifliket, nagyon szépek és íncsiklandóak lettek :-)Nálam ez biztos siker!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
TörlésVendégváró falatkának is remek, nagyon gusztára sikerült.
VálaszTörlésKöszi! Nem volt még olyan vendég akinek ne ízlett volna:)
Törlés