2011. április 5., kedd

Online Vacsoracsata 1. forduló döntő


Elérkeztünk az Autumn által meghirdetett Online Vacsoracsata játék 1. fordulójának döntőjéhez. Meg kell mondanom nem kicsit izgulok.:)
Még most is hihetetlen a számomra, hogy itt lehetek, és ilyen remek emberkékkel "vacsorázhatok" együtt a héten.

Úgy gondoltam a döntőre már menüvel készülök, had egye magát degeszre mindenki.:)
Kedves
nagyon örülök, hogy vendégül láthatlak benneteket, jó étvágyat kívánok Nektek!:)


Erdei gyümölcs krémleves



Hozzávalók:
  • 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 dl tejszín
  • 8 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 10 dkg szeletelt mandula
Az erdei gyümölcsöt hagyom kiolvadni. A gyümölcs mennyiségével megegyező vizet felteszek egy lábasban forrni. Belerakom a cukrokat, és ha forr az erdei gyümölcsöket is. Összeforralom, majd botmixerrel pürésítem. Célszerű egy kicsit várni, hogy hűljön. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a tejszínt, ha szükséges még adok hozzá cukrot. A vaníliás pudingot egy kevés vízzel elkeverem és a levesbe öntöm, összeforralom.

A szeletelt mandulát egy száraz serpenyőbe szórom és állandó rázogatás, kevergetés mellett aranybarnára pirítom. A tányérba szedett levessel tálalom.


Kakukkfüves csirketokány erdélyi pásztorsalátával és juhtúrós puliszkával




Hozzávalók:
  • 60 dkg kicsontozott és csíkokra vágott csirke felső comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 dl fehérbor
  • 3 tk kakukkfű
  • só 
  • bors
Erdélyi pásztorsaláta
  • 1 fej saláta
  • 3 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg kolozsvári húsos szalonna
  • 15 dkg juhtúró
  • 2 ek borecet
  • 3 ek. olívaolaj
Juhtúrós puliszka
  • 25 dkg kukoricadara
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 liter víz
A tokányhoz a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom és kisütöm. Kiszedem a serpenyőből és a zsírján üvegesre párolom a felkockázott hagymát. Beleteszem a paradicsompürét és lepirítom, majd az apróra vágott fokhagymát is átforgatom rajta. Visszateszem bele a szalonnacsíkokat. Ráteszem a csíkozott, borssal megszórt húst és ezt is lepirítom.


Kakukkfűvel és sóval fűszerezem, majd felöntöm a borral és lefedve addig főzöm, amíg meg nem puhul, ezután zsírjára pirítom.

A puliszka hozzávalóinak arányát Ancitól lestem el.
Felteszek egy liter vizet főni, amit előtte sóval ízesítettem. Ha forr, lassan, állandóan keverve beleszórom a kukoricadarát. Addig főzöm és kavarom szünet nélkül, míg teljesen be nem sűrűsödik. Egy tűzálló tálat kizsírozok és belerétegezem a puliszkát és a juhtúrót. Meleg sütőben addig sütöm, míg a juhtúró meg nem kérgesedik.

A salátát leveleire szedem, megmosom és leszárogatom. A paradicsomot, paprikát felcsíkozom, az újhagymát karikákra vágom.
A felkockázott húsos szalonnának kisütöm a zsírját, kiszedem és félreteszem.

A salátát, paradicsomot, paprikát, újhagymát egy tálba teszem és összeforgatom a borecettel és az olajjal.

Tálalásnál a salátát a tányérra halmozom, megszórom ropogós szalonnakockákkal és juhtúrót morzsolok rá.


Könnyített tűzoltó szelet


A sütiben a "könnyebbséget" a tejszínhab réteg elhagyása jelenti. Igazándiból anyósom révén ismertem meg a receptet, már eleve hab nélkül. Szerintem egy tartalmas vacsi után így könnyítetten nagyobb esély van rá, hogy még enni is tudjunk belőle.:)

Hozzávalók:

Morzsa:
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
Meggy réteg:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ü meggybefőtt
A morzsa hozzávalóit összegyúrom és beteszem a fagyasztóba. A meggyet leszűröm és a levét felfogom. (Kb 6-7 dl) Egy kevés meggylében elkeverem a pudingport, a többi levet pedig felteszem melegedni. Mikor forr, hozzákeverem a feloldott pudingport és addig forralom állandó keverés mellett míg be nem sűrűsödik. Lehúzom a tűzről és összeforgatom a meggyel.

A tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom és beleterítem egy margarinnal kikent gáztepsibe. A tésztán elsimítom a meggyet, majd nagy lyukú reszelőn a tetejére reszelem a fagyasztóból kivett tésztát.

180 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütöm és ha teljesen kihűlt felszeletelem.

Remélem mindenki jóllakott!:)
    Ha elnyerte a tetszéseteket a menü, a következőképpen szavazhattok:

    Az elkészült ételekre mindenki szavazhat, aki nyilvános profillal rendelkezik, legalább egy blogra fel van iratkozva olvasónak, ennek a profiljában is látszódnia kell, és nem névtelenül adja le a szavazatát. Egy ember minden héten csak egy személyre szavazhat, a szavazatokat Autumn OVCS 1. forduló című bejegyzéseinél lehet egy hozzászólásban, név bemondásával leadni.

    9 megjegyzés:

    1. Szívesen végig ennél ezt a menüt:)

      VálaszTörlés
    2. Mézeskalács!
      Ha egyszer mennék felétek, szívesen végig enném.
      Isteni menü:-))))

      VálaszTörlés
    3. Hű, de finomak!Nehéz dolgom lesz!:-)

      VálaszTörlés
    4. baromi jó :) mind megenném :)

      VálaszTörlés
    5. Egész nap nem tudtam megnézni az oldalad valamiért, de megérte várni :)) mindent benyomnék, a főételből dupláznék is :)) gratulálok, nem vacsiztam, nem is nézem tovább azt a tokányt...friss kenyérrel....áááááááááááááááááááááááááááááááááááá

      VálaszTörlés
    6. Kakukkfüves csirketokány erdélyi pásztorsalátával és juhtúrós puliszkával, hát ez valami isteni.
      Nem könnyíted meg a többiek dolgát, az biztos.
      Hajrá Mézeskalács. csillagos 5-s!

      VálaszTörlés
    7. Mindegyikőtöknek nagyon szépen köszönöm!!!!:)))) Nagyon jól esnek a szavaitok!:)))))))

      VálaszTörlés
    8. Mézeskalács kedves!A te menüsorod is igazán csábító, mindegyik fogást szívesen bevállalnám!Tetszik nagyon!

      VálaszTörlés

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...