2010. december 7., kedd

Csillag ablakocskák


Ez a süti is jó pár éve visszajáró vendég nálunk karácsony táján. Az egyik Dr. Oetker-es karácsonyi receptfüzetből van. Imádja az egész család.



Csillag ablakocskák
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 cs vaníliás Aranka krémpor
- 10 dkg cukor
- 17,5 dkg vaj/margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 3 dkg barna tortadara
Töltéshez:
- 15 dkg étcsoki
- 1 ek olaj

A hozzávalókat a tortadara kivételével összekeverjük és robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk.
A kész tésztát ketté osztjuk, úgy hogy az egyik fele egy kicsit több legyen, mint a másik. A nagyobb tésztába belegyúrjuk a tortadarát, majd kinyújtjuk kb 4 mm vastagra és kb 4 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A fehér tésztát is kinyújtjuk csak azt lyukas közepű kiszúróval szaggatjuk ki. Mind a két fajtából ugyanannyit gyártunk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.

170 C-ra előmelegített sütőben sütjük őket kb 10 percig. Akkor lesz a jó az állaguk, ha nem hagyjuk olyan sokáig sülni, hogy elkezdjenek barnulni. Lehet, hogy úgy tűnik majd, hogy még lágyak, de mire kihűlnek megszilárdulnak. Sütőpapírostól húzzuk le őket a tepsiről, hogy a tepsi hője ne süsse tovább őket.

Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk és elkeverjük benne az olajat. A már kihűlt kekszek teli felére egy egy kiskanál olvasztott csokit teszünk, majd rányomjuk a lyukas kekszet. Hagyjuk teljesen megdermedni.
Jól záródó fémdobozban sokáig eláll, feltéve, hogy marad. Nálunk max 1 nap az élettartalma.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...