2010. augusztus 10., kedd
Töltött tök
Töltött tök
Hozzávalók: 2 db kisebb zsenge főzőtök, 30 dkg darálthús, 1 bögre rizs, kakukkfű, ételízesítő, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 liter paradicsomlé, 20 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj
A tököket meghámozzuk, 4 ujjnyi vastag karikákra vágjuk, a magját kanállal kivájjuk. A tök belsejét megszórjuk sóval és ételízesítővel és hagyjuk állni egy darabig.
A rizst megfőzzük.
A hagymát felkockázzuk és olajon megfuttatjuk, rádobjuk a felaprított fokhagymát és a szárított kakukkfüvet, egy kicsi pirospaprikát és a darált húst, összepirítjuk.
A húst összekeverjük a rizzsel. A tököket olajozott tepsibe rakjuk és megtöltjük a töltelékkel. Köréjük öntjük a paradicsomlevet, és belekockázzuk a vajat.
Közép meleg sütőben sütjük, lefedés nélkül. Mikor már majdnem jó, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, amit rápirítunk.
A besűrűsödött paradicsommártással együtt tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése