2015. március 25., szerda

Herőce project 4. A BEFUTÓ!!! :)))))




Bőven nem most volt már mikor elkezdtem kutatni azt a herőcét ami az emlékeinkben él. Három próbálkozás (Herőce project 1., Herőce project 2., Herőce project 3.)  után megfeneklettem cirka két évre:)))) Pedig Gesztenye jóvoltából még két recept próbára várt. Mostanában igen sokan nézegettétek nálam a herőcét így nekem is ismét eszembe jutott.
Előkerestem az egyik receptet amit Gesztenye küldött nekem, elkészítettem és IGEN, ő az, nem kell több próbálkozás!:))))) Az egész család kétpofára ette...mindenki...ez nálunk nagy szó:))))

Drága Gesztenye, millió köszönet amiért fáradhatatlanul kerestél nekem és megajándékoztál a gyermekkor ízével!!!





Herőce "Vilma néni szakácskönyvéből" 1955.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg zsír
  • 1 egész tojás
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 2 cl rum 
  • egy csipet só
  • 6 dkg cukor
  • tej amíg össze nem áll.
A hozzávalókat a leírt sorrendben rámoljuk össze egy gyúrótáblán. És alaposan gyúrjuk össze. Nekem elég sok tejet felvett, kb. 1,5 dl, de valószínűleg a lisztem  a kulcsa a dolognak, mert más receptekhez is több folyadékot kell használnom mint szoktam mióta ezzel sütök.

15 percig letakarva pihentetjük. 
Nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Tényleg legyen nagyon vékony, annyira hogy szinte lássuk a deszka erezetét alatta. Én először vastagabbra hagytam, úgy nehezebb lett a tészta, nem sült olyan "roppanósra".



Vágjuk föl derelyecifrázóval és bő, forró olajban süssük aranybarnára mind két oldalát. Jó bőven szórjuk meg porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...