2014. július 11., péntek

Kávés kifli





 
Karácsonnyal kapcsolatos zakkantságom révén, akár nyár közepén is, ha borult idő van folyton magával ragad a karácsonyvárás. Na nem, nem kezdem el díszbe öltöztetni a házat, ennyire azért nem durva a helyzet:))), de ilyenkor szívesen agyalok azon mit fogok majd sütni, mivel díszítek majd és ilyenkor szívesen nézelődök mások karácsonyi bejegyzései között.
Még szerencse, mert így találtam rá erre a csodára Szofikánál. Azt kell mondanom minden kávérajongónak kötelező darab. Annak aki pedig olyan mint én és a kávét és a karácsonyt is imádja, annak biztosan bővül majd a karácsonyi süti listája.



Kávés kifli

Hozzávalók:
  • 4 g darált kávé
  • 10 dkg vaj/margarin (vajjal vitathatatlanul finomabb)
  • 15 dkg liszt
  • 2 púpos ek. holland kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 tk. fahéj
  • 4 dkg porcukor
A díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsoki (nekem szükségem volt ennyire)
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát osszuk 8 részre. Ezeket hosszú rúddá kellett volna sodorni és úgy felvagdalni nyolc felé, de én ehhez béna voltam, folyton elszakadt:) Ezért minden részt egy-egy vaskosabb hengerré höndörgettem és mindegyiket nyolc részre vágtam. Ezután egyesével sodortam őket meg és hajlítottam kiflivé. Kinek melyik módszer fekszik jobban, mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó:)

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C-on 10-12 perc alatt süssük készre.

Miután a kiflik kihűltek vízgőz fölött olvasszuk fel a fehércsokit és mártsuk bele a kiflik végét. Sütőpapírra téve hagyjuk őket megszáradni.

Jól záródó fémdobozban két-három hétig biztosan eltartható, de kizártnak tartom, hogy marad belőle akár egy darab is akkorra:)

7 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...