Főzés közben a szaga alapján a kétségeim egyre nőttek, de kitartottam:)))))
Én voltam a legjobban meglepődve, de baromi finom lett, sőt még Mr. Mézeskalácsnak is ízlett!!!!
Bármilyen furcsa is evés közben nem tudtam felfedezni benne a káposzta jellegzetes ízét, inkább olyan különleges gyümölcsleves ízt hozott.
A recept a Magyar Ízek Tárháza blogról származik.
Lilakáposzta leves
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 2 db savanykás alma
- 3 ek. olaj
- 1 ek. cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 ek. citromlé
- 5 dkg mazsola
- só
- 2 dl tejszín
A káposztát négyfelé vágjuk és legyaluljuk, vagy késsel vékony csíkokra szabdaljuk. Megszórjuk egy kevés sóval és hagyjuk állni egy kicsit. Az almákat négyfelé vágjuk és a magházát kiszedjük. Az olajat felforrósítjuk beletesszük az almát. Mikor félig már puha, megszórjuk a cukorral, fahéjjal. Tovább pároljuk, hogy a cukor rá karamellizálódhasson. Rátesszük a káposztát és kevergetve egy pár percig pirítjuk őket együtt.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi, hozzáadjuk a mazsolát és addig főzzük, míg a káposzta meg nem puhul.
Egy kevés káposztát kiveszünk belőle, hogy egészben maradjon. A többit botmixerrel, a tejszínt folyamatosan adagolva hozzá pürésítjük. A tejszín mennyiségét saját ízlésünknek megfelelően változtathatjuk. Kóstolgassuk közbe, de a botmixert mindenképpen kapcsoljuk ki addig:)
Hozzáadjuk a gyömbért és forráspontig melegítjük. Beletesszük az egészben hagyott káposztaszálakat és melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése