2012. január 23., hétfő

Herőce project 3.



Újra eljött a herőce időszaka nálunk, a herőce project 1 és a herőce project 2 után. Ismét újabb recept, Gesztenye jóvoltából. A nagymamája kézzel írott receptes füzetéből van. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy volt olyan kedves és megosztotta velem. Nagyon szépen köszönöm Gesztenye!

Ezzel a recepttel maximálisan meg voltam elégedve, nagyon finom volt. Viszont, ha már ilyen nagyfokú herőce gyártásba kezdtem kíváncsiságból ki fogom még próbálni azt a két herőce receptet amit még kaptam. A rokon herőce, amihez nagy reményeket fűztem,sajnos kútba esett, nincs már meg a recept. Amit anyósom készített, arról egyöntetűen megállapítottuk Mr. Mézeskaláccsal, hogy teljesen más állag és ízvilág volt mint amire mi vágytunk.


Herőce

Hozzávalók:
  •  4 dl liszt (le akartam mérni, de elfelejtettem)
  • 3 tojássárgája
  • 1 kanál rum
  • pici só
  • tejszín (nálam tej, mert tejszín szinte soha nincs itthon)
  • porcukor a szóráshoz
A lisztet, a tojássárgáját, rumot, csipet sót összekeverjük. Annyi tejet/tejszínt gyúrunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Én hagytam állni a tésztát 10 percet, hogy könnyebb legyen majd vele dolgozni.
Nagyon vékonyra nyújtuk és derelyecifrázóval rombusz alakúra vágjuk. A közepükbe egy-egy bemetszést vágunk.

Bő forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, papírtörlőre szedjük majd porcukorral megszórva tálaljuk.


7 megjegyzés:

  1. Jól néz ki nagyon, jöhetne belőle pár darab...:)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem hallottam ezt a nevet:) De imádom, ez a recept teszik is, mert az enyémbe túl sok sárgája kell.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Semmi fújtató nem kell bele? Én már sütöttem csörögét sütőporral, élesztővel, de így nem. De majd legközelebb.

    VálaszTörlés
  4. Ránézve a bejegyzésedre meglepődve olvastam a "heröce projekt"-t. Na, gondoltam ez meg mi a csuda lehet, aztán a kép alapján megvilágosodott. Igen eljött az ideje a sütésének.

    VálaszTörlés
  5. Lilla!

    Köszönöm!:) Sajnos már nincs belőle:)

    Trollanyu!
    Mi felénk így hívják:) Hidd el nagyon finom volt így "kevés" sárgájával.

    Gerdi!
    Köszönöm! Nem, semmi fújtató nem kell bele:)))

    Baratella!
    Igen, van egy pár elnevezése, de a lényeg, hogy akárhogy is hívjuk nagyon finom és ebben az időben igazán jól esik:)

    VálaszTörlés
  6. na, idén még nem abszolváltam ezt a típust (mármint herőce, csőröge vagy ahogy tetszik nevűt).
    tetszik ez a számozás.
    ja, és jó a fújtató meghatározás is.

    VálaszTörlés
  7. 4Gyerek!
    Szeretem a kísérletezgetést:) A fujtató meghatározás Gerdi érdeme. Nekem is nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...