Így a tökszezon közepén kicsit már beleuntunk a rántott és töltött tökbe, bár imádjuk mind kettőt. A tökök pedig ugye adottak, hetente legalább kettő:)
Szétnéztem a hűtőben és a találtak alapján összeraktam ezt a rakott tököt.
A fénykép elég silányra sikeredett, de próbáljunk meg elvonatkoztatni tőle:)
Húsimádó Mr. Mézeskalácsomnak ugyan ízlett, de azért hiányolt belőle valamit (naná hogy a húst:)
Tehát hús nélkül élni nem tudó szeretteinknek nyugodtan tegyünk bele egy egy réteg lepirított darált húst.
Bár először rizzsel kóstoltam és így készült a fénykép is, nekem mégis jobban ízlett csak úgy magában. De úgy aztán nagyon!!!
Bazsalikomos-sajtos rakott tök
Hozzávalók:
- 2 kisebb zsenge tök
- 1 csokor bazsalikom (szárítottat is használhatunk)
- 4-5 db paradicsom
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
- ételízesítő
Egy kiolajozott tepsibe lerakunk egy sor tök karikát, ráterítünk egy sor vékonyra szeletelt paradicsomot, bazsalikomot pakolunk rá, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezt a rétegezést addig folytatjuk míg el nem fogytak a hozzávalók. A tetejére tök kerül. A tejfölt összekeverjük a tojással és ízesítjük sóval és borssal.
Ráöntjük a tök tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 200 C-on, letakarás nélkül addig sütjük, míg el nem fövi az összes levét és a sajt meg nem pirul a tetején. Nálam ez kb 40 percet vett igénybe.
Ezután kedvünkre való körettel fogyasztjuk, vagy egyszerűen csak magába megesszük.
Nagyon finom ez az összeállítás. Hmm :)))
VálaszTörlésGyönyörű színei vannak. Szeretem a tököt,ez csak finom lehet.
VálaszTörlésNagyon finom és ötletes
VálaszTörlésKöszönöm szépen, aranyosak vagytok!:)
VálaszTörlés