2011. január 5., szerda

Földimogyoróvajjal töltött csokipöttyös muffin


A karácsonyra vásárolt földimogyoróvajból maradt bőven. Mivel fogalmam sincs felbontva meddig áll el, így hozzá láttam a felhasználásához. Eddig még soha nem ettem földimogyoróvajat, de már az első kóstolás után nagyon bejött az ízvilága. Habár nagyon ízlik soha nem tudnám elképzelni kenyérre kenve, sütikben viszont fenomenális. A maradék pont elég lesz, hogy kipróbáljam keksz formájában is.

A muffin tésztájához ugyanazt az alapreceptet használtam, mint mindig.

Földimogyoróvajjal töltött csokipöttyös muffin

 Hozzávalók:

- 15 dkg cukor
- 1 tojás
- 6 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- kb 2,5 dl tej
- 12 tk darabos földimogyoróvaj
- csokilencse a díszítéshez (el is hagyható)

A margarint, a cukorra, vaníliás cukorral és a tojással kikeverjük. Felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Viszonylag folyós tésztát kell kapnunk végeredménynek.

Papírformákkal kibélelt muffin tepsibe adagoljuk a tésztát, kb a feléig, majd a közepébe teszünk egy-egy teáskanál földimogyoróvajat.




A tetejére újra tésztát kanalazunk, amit megszórunk csokilencsével.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...