2013. március 21., csütörtök

Na mit mutatok?????:)


Pontosan egy évvel és két nappal azután, hogy hazahoztuk Zellát és Cakkost a két barit, állandó állatállományunk két oszlopos tagját, megszületett Zella és Barnabás "szerelmének" gyümölcse Füles:)


Annyira nagyon szerettük, volna hogy szülessenek ilyen aprólékok és mégis olyan misztikum számba ment már maga az elképzelés, hogy saját különbejáratú barink legyen, hogy néha még most sem hiszem el, hogy tényleg itt ugrál.

Kb. 1 hónapja gyanítottuk, hogy Zellából anyuka lesz. Egy birkánál kicsit problémás ezt  biztosra venni, mert igen terjedelmes, gyapjas jószág. Egy birka vemhessége 5 hónapig tart. Egyszer valaki azt mondta, hogy hátulról alá kell nyúlni (szebben nem tudtam kifejezni) és kitapintani a tőgyét, ha úgy érezzük, hogy duzzad, akkor minden valószínűség szerint hetek választják el az elléstől. Egy hónappal ezelőtt még éppen érezhető volt, hogy ilyen testrésszel is rendelkezik, ezután minden héten nagyobb és nagyobb lett.

Mígnem március 16-án reggel már ott állt a járdán az anyja mellett Ő. Naná hogy a négy napra visszatért tél közepét találta a legalkalmasabb pillanatnak:) Igaz legalább már a szél nem üvöltött, de volt már 20 cm hó és iszonyat hideg.




Már az első reggelén bizonyította, hogy életre való bárány lesz. Az agyon szénázott, zárt helyük helyett, az anyja félrevonulva a 20 cm-es hóba ellette, ezután nemsokkal pedig közelebbről is megismerkedett az apjával. Na akkor mondjuk kihagyott a szívem néhány ütemet. Barnabás alapjáraton teljesen békés kos, viszont enni azt szeret és nem igazán díjazza, ha közben zavarják. Füles pedig mellé kóválygott abrakolás közben, a következő pillanatban már csak azt láttam, hogy lendít egyet a fején és a pici bari a levegőben úszva két méterrel arrébb nyekkent a földön. Na itt a kemény mínuszok ellenére is egy pillanat alatt leizzadtam. Szerencsére az ijedtségen kívül semmi baja nem lett. Csak úgy tájékoztató jelleggel megmutatom mekkora szarvakkal rendelkezik az apuka.


Ezután villámgyorsan megpróbáltam különválasztani Zellát meg Fülest a másik kettőtől (persze Mr. Mézeskalács pont most volt délelőttös). A szétszortírozás sikerrel járt, csak pont az ellenkező helyen voltak, mint kellett volna lenniük.
Telefonos segélykérést követően megérkezett Laci. Az árpa csáberejét kihasználva átcsoportosítottuk a birkákat. Köszi Laci, nélküled nem ment volna!:)

Az azóta eltelt pár napban Füles szerintem "nagyon" sokat nőtt. Igazi kis ugrabugra kis birka lett. A képek még az első délelőttjén készültek.

Zella nagyon jó anyuka, ügyesen szoptat és Mr. Mézeskalács szerint olyan felnőttes lett:) Hiába az anyaság ezzel jár.


Cakkos nem díjazza annyira, ha fogdossák ezért őt nem is tudjuk olyan gyakran nézni. Nála egyenlőre még nem tudni, hogy lesz e bárány, ha igen akkor még biztosan van idő, mert még nem tőgyesedik. Azért erőteljesen reménykedünk, mert akkora mint egy hordó.


20 megjegyzés:

  1. Cuki nagyon, üdvözlet az új "családtagnak"! Aztán ha már hatalmas gazdaságotok lesz, szólj és szervezek látogató csoportokat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:)A hatalmas gazdaság veszélye nem fenyeget, de azért köszi a felajánlást:)))))

      Törlés
  2. Nagyon aranyos a kis barikátok! A kos is nagyon szép mégha durva is kicsit!(Az jutott az eszembe hogy nem róluk írtál egyszer régebben hogy eléggé nehezen barátkoztak össze és Ti már nagyon szerettétek volna?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekik kicsit nehezebben ment az összeszokásuk, mint a másik jerkével és végig más is maradt a viszonyuk, szerintem ennek is van szerepe benne, hogy neki hamarabb lett barija:)

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik, amit mutatsz! A blogod hangulata, a személyes bejegyzések, a receptek és a gyönyörű fotók egyaránt! Örülök, hogy ide találtam és "kóstolhatok" Tőled! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen!:) Kíváncsian várom mire esik majd a választásod:)

      Törlés
  4. De jó!Én is mindennap ezzel a várakozással megyek ki hozzájuk,tőgyük már tapintható.És hetek választanak el minket is ettől az élménytől.Én izgatottabb vagyok,mint ők...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem minden új jövevényről beszámolsz majd! Nálatok nem kevesen vannak a barik, úgyhogy remélem jó sok bárányt láthatunk majd!:)

      Törlés
  5. Irtó édes a pici a mamával és gyönyörű a büszke apuka is. Jó volt olvasni a beszámolót :)) Eszter

    VálaszTörlés
  6. De tündéri a kis Füles, az anyukája nagyon szeretgeti:) Az apuka nem semmi, nagyon komoly és büszke:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az apukából sugárzik a tekintély:) Remélem a barátkozás is jól alakul majd:)

      Törlés
  7. Gratulálunk az új jövevényhez!
    Nagyon aranyos!
    Megtettétek az első lépést a nagygazdaság felé. :)
    Évi és Gabi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!:) Nagygazdaság nálunk soha nem lesz. Aztán ha szeretnétek élőben is látni, várunk benneteket szeretettel:)

      Törlés
  8. Ezek a jó élmények!Köszi, hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, remélem sok hasonló jó élménnyel tudok majd még szolgálni:)

      Törlés
  9. Jujj tényleg de édi. Hááát én is tuti frászt kaptam volna, hogy a hóban született, nehogy megfázzon :))))

    VálaszTörlés
  10. Jahhaaj, de gyönyörűek! Én már alig várom, 1-2 hét kérdése, és érkeznek a rackák :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...