2012. november 18., vasárnap

Angyalszem - léleksimogatásra


Vannak olyan napok, amik után szüksége van az embernek valamire, valamire ami egy picit megsimogatja a lelkét. Egy hét után, amiben egymást váltja a megdöbbenés, a hitetlenkedés, a remény és végül a megváltoztathatatlan, kell ez a simogatás.
Engem a sütés az ami megnyugtat, csendben, illatokkal, ízekkel.

Ezt a receptet már nagyon régen elmentettem, hogy majd egyszer megcsinálom. Tudom, hogy hógolyóként és angyalszemként is emlegetik ezt a sütit, és a receptben amit használtam hógolyó a neve, de az én szívemnek - és remélem ezért megbocsát Tündér -az angyalszem elnevezés a kedvesebb.
Az eredeti receptet az Ízes Kalandok blogon találhatjátok.
Én a kókuszos verziót most kihagytam, az egésze adagot kristálycukros formában készítettem el.



Angyalszem

Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • kristálycukor a forgatáshoz
  • lekvár a pöttyökhöz
A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd hozzáadtam a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojást és a csipet sót.

Tegyük fél órára hűtőbe. Gömbölygessünk belőle diónyi gombócokat és mindegyiket forgassuk meg kristálycukorban. Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe és mindegyik tetejére nyomjunk egy kicsi lyukat az ujjunkkal vagy fakanál nyelével, a lekvárnak.

180 C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, ezután a felmelegített lekvárból mindegyik mélyedésbe csöppentsünk belőle.

 Léleksimogatásból ötösre vizsgáztak ezek a gömbölyded csodák:)

4 megjegyzés:

  1. Csodásak! :) Nem ismertem ezt a sütikét, nagyon tetszik, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Enyhén szólva megkésve, de nagyon szépen köszönöm))) Tényleg finom, érdemes kipróbálni!:)

      Törlés
  2. "Angyal" es "lelek". Mennyei parositas. :)
    Mennyivel jobban hangzanak, mint a "thumbprint cookie", nem? :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...